изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:28 EET
Протест пред болница заради смъртта на родилка    
ЗдравеМирен протест ще има пред многопрофилна болница „Св. София” на д-р Валентина Мазнейкова и д-р Христо Мазнейков в столицата заради смъртта на 26-годишната Запряна Коледарова, която издъхна малко след като роди първото си дете.

Запряна и Христо Коледарови на сватбения си ден

Той ще се състои на 23 юли от 10 часа, съобщи съпругът на починалата родилка Христо Коледаров.
Целта на протеста е да се потърси отговорност на лекарите, които са направили грешка. Коледаров е категоричен, че те трябва да бъдат наказани. „Искам правда, справедливост”, заяви вдовецът, който сам гледа синът им Георги, цитиран от Фокус. "Разполагам с хистологичното изследване на матката, направено в “Майчин дом” - в него има заключения за остатъци от плацентата след секциото, направено в клиниката на Мазнейкова", допълни Коледаров.
Семейство Мазнейкови обаче категорично отричат вината за смъртта на Запряна да е в техните действия.
26-годишната Запряна Коледарова от Петрич почина след секцио, 2 коремни операции и общо 33 дни престой в 4 болници в София на 4 април т.г. Жената пристигнала в столичната болница “Св. София” на д-р Валентина Мазнейкова и съпругът й д-р Христо Мазнейков на 4 март заради висока температура. Заради влошаващи се кръвни показатели без установена причина, дни по-късно там й направили секцио. В следващите дни Запряна продължава да се влошава и е прехвърлена последователно в онкохематологичната болница, в университетската АГ болница “Майчин дом” и във Военномедицинската академия, където умира от сепсис, който тръгва от матката и за дни обхваща целия й организъм.
Все още няма окончателно становище от компетентните органи за точната причина за смъртта на младата жена.  dir.bg

 


Сходни връзки

Протест пред болница заради смъртта на родилка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди