изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:12 EEST
Висш чиновник поръчал отвличането на Стоянов    
Ред и сигурност
Бивш високопоставен държавен служител, а не строителен конкурент е поръчал отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, съобщава вестник "24 часа". Конфликтът между двамата тлеел още от 2007 година, преди въобще изчезналият предприемач дори да си помисли да строи циментов завод, каквато версия бе лансирана миналата седмица.


След като напуснал държавния пост на много високо ниво, поръчителят започнал частен бизнес и скоро той и близки до него фирми, облагодетелствани, докато бил в администрацията, влезли в конфликт със Стоянов.
Бургаският бизнесмен ги разгневил, защото упорито не желаел да отстъпи по определени проекти на фирмата си "Гранити". На няколко пъти бургазлията бил предупреждаван, но проявил неотстъпчивост. Така се стигнало до наемането на варненската група посредници, но и преки изпълнители на нападението. Те никога не са имали за задача да отвлекат бизнесмена срещу откуп, а директно да го убият.
Смята се, че умъртвяването му е станало още в първите 2-3 часа след отвличането, като в акцията са участвали две ударни групи.
Както Dir.bg вече писа, 37-годишният Стоян Колев и 30-годишният Нено Стоянов, и двамата от Варна бяха задържани за отвличането на Стоян Стоянов. Те са в ареста с постоянна мярка "задържане под стража". Колев и Стоянов са криминално проявени, занимавали се с наркотици и кражби.
Собственикът на "Гранити" изчезна на 6 март 2008 година. В 20.15 часа този ден Стоянов прави последното обаждане от мобилния си телефон – звъни на съдружника си Ангел Христев. Той свидетелства, че Христев в този момент излиза от офиса, чул алармата на автомобила си.
Десетина минути по-късно мобилните телефони на бизнесмена са изключени завинаги. На следващата сутрин, след като приятелката му Мария Милкова подава жалба, полицията намира лексуса на Стоянов, паркиран в подземния му гараж. Луксозната лимузина е заключена, също и гаражът, няма никакви следи от борба, насилие.
Сега близо година и половина по-късно полицията все още не е открила тялото му. dir.bg

Затворник иска 200 000 лв, за да каже за Стоянов

ПОХИТИТЕЛИТЕ НА БИЗНЕСМЕНА СТОЯН СТОЯНОВ ОТ БУРГАС СА ГО ИЗГОРИЛИ В СТРАНДЖА ПЛАНИНА?

Съдружник на изчезнал бизнесмен дава пари за информация

Бизнесмен изчезна мистериозно

 


Сходни връзки

Висш чиновник поръчал отвличането на Стоянов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди