изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:03 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани  пет криминални престъпления.

 

· За времето от 01 юли до 15 юли т.г. от складово помещение в с.Раковски, община Каварна неизвестен е извършил кражба на доилен агрегат, 60-литров бойлер, фуражомелка, 3 броя хранилки за животни, 2 броя електромотори, оградна мрежа и железни тръби. Произшествието е посетено от дежурния екип на РУ на МВР Каварна. Работата продължава в условията на досъдебно производство.

· На 14 срещу 15 юли т.г. неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в стопанска постройка в с.Росеново, община Добричка и е извършил кражба на две овце. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ на МВР Добрич.

 

ДРУГИ:

· На 15 юли т.г. на тел.112 в ОД на МВР Добрич е получено съобщение, че в изоставена къща на ул.”Волга” е намерен труп на жена. Незабавно на мястото е изпратен екип от служители на Първо РУ на МВР Добрич, които потвърждават информацията. От проведените мероприятия е установена самоличността на починалата – Радка Енева Друмева, на 85 години от Добрич. При извършения първоначален оглед, видими улики за насилие не са констатирани. Трупът е изпратен за аутопсия в Съдебна медицина гр. Добрич.

Възрастната жена беше обявена за общодържавно издирване по молба на близките й. На 09 юли т.г. около 21,00 часа Радка Друмева часа беше напуснала дома си и до вчера беше в неизвестност.  Поради психичното си заболяване, жената не веднъж е обявявана за издирване и установявана от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство.

· От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Второ РУ на МВР Добрич е установена 41-годишната Ц.Ц. На 15 юли т.г. по молба на близките й жената беше обявена за издирване. Ц.Ц. е с психични отклонения, страда от шизофрения. След издирването й от полицейските служители, същата е приведена за лечение в Психодиспансер – Добрич.

· Във връзка с подадената вчера информация за открита 82-милиметрова мина в балчишкото село Кранево, ОД на МВР Добрич, съобщава, че на 15 юли т.г. около 16,45 часа от специалисти на Военноморска база гр.Варна е направен оглед и приготовления за подривяване на мината. В 17,15 часа на същата дата, мината е извозена и унищожена на безопасно място. След последвалия оглед  от сапьорите, не са открити остатъци от мината и взривни вещества.

През денонощието на територията на областта са регистрирани пет пътно – транспортни произшествия, пострадали са четирима граждани.

· За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу И.И. от Добрич. На 15 юли т.г. около 23,15 часа по ул.”Димитър Ковачев” в Добрич, 21-годишния мъж е управлявал лек автомобил марка „Хонда Сивик”, с добричка регистрация, след употреба на алкохол 1,49 промила.

· На 15 юли около 15,04 часа по ул.”Гоце Делчев” – посока бул.”Добруджа” на кръстовището с бул.”Русия”, лек автомобил марка „Пежо 106”, управляван от Е.Д./66/  преминава на червен сигнал на светофарната уредба и удря движещият се с предимство по бул.”Русия” товарен автомобил марка „Пежо Партнер”, с водач И.Т./19/. В резултат на пътно-транспортното произшествие по автомобилите са нанесени значителни материални щети. При извършената проверка с техническо средство „Дрегер” не е установено наличие на алкохол. Водачите са използвали обезопасителен колан и не са получили сериозни травми при инцидента.  Оказана им е амбулаторна медицинска помощ в добричката болница. Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУ на МВР Добрич.

· На същата дата, около 21,20 часа по пътя с.Соколово – посока с.Сенокос, общ.Балчик, Д.К. /27/ водач на лек автомобил „Хонда Прелюд” предприема изпреварване на движещия се пред него лек автомобил „Мерцедес” 190, управляван от И.С. /38/, губи контрол над моторното превозно средство, удря се странично в изпреварвания автомобил и се преобръща в земеделска нива. Д.К. и пътуващия с него Ц.К. са откарани в Центъра за спешна помощ гр.Балчик и след обстоен медицински преглед са освободени, без опасност за живота. При извършената проверка с техническо средство „Дрегер” не е установено наличие на алкохол. Взета им е кръвна проба по надлежния ред.

· На  15 юли в 21,30 часа в дежурната част на РУ на МВР Албена е получено съобщение, че в близост до ресторант „Славянски кът” в курортния комплекс, лице в явно нетрезво състояние управлява мотопед марка „Пиаджо”, с варненска регистрация. От незабавно предприетите действия от полицейските служители,  водача Т.Т. от Добрич е задържан. При последвалата проверка за употреба на алкохол е установено, че 41-годишния мъж е управлявал мотопеда след употреба на алкохол 1,93 промила. Работата по случая продължава.

Служителите на пожарната служба в областта са участвали в гасенето на два пожара, възникнали в сухи треви на територията на гр.Добрич и гр.Шабла и два пожара с нанесени материални щети.

· Пожар е унищожил лек автомобил „Мерцедес А 160”. Инцидентът е възникнал в 23,40 часа на 15 юли т.г. до свинекомплекс в с.Карапелит. Огънят е унищожил още лаптоп и златни накити. Пожарът е ликвидиран в 00,23 часа Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване, предполага се, че е причинен от късо съединение в двигателния отсег. Пострадали при инцидента няма. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ на МВР Добрич.

 

 

 

 

 

 

 

16 юли 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди