изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:32 EET
ЗАСИЛЕН КОНТРОЛ ПРОЕКТИ ЗА ВОДНА ИНФРАСТРУКТУРА    
НовиниЕдин от специално наблюдаваните проекти е и този в Каварна, информират от МОСВ

Управляващият орган на Оперативната програма "Околна среда" постави под засилен контрол 18 проекта за изграждане на водна инфраструктура, за които има сключени договори да се финансират от европейските фондове, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Това са проектите на общините Бургас /кв. "Меден рудник"/, Белослав, Вълчи Дол, Велико Търново, Руен, Тунджа, Каолиново, Лозница, Главиница, Горна Оряховица, Каварна, Своге, Хисаря, Попово, Ябланица, Странджа, София /за изграждане на водна инфраструктура в кв. "Овча купел"/ и Сливен.
Решението за този контрол на посочените проекти е взето след направена допълнителна проверка от Управляващия орган и след съгласуване с ЕК. "Въз основа на изготвения анализ на данните в проектните предложения и допълнително представената от общините информация, Управляващият орган определи група проекти, за които се предприемат допълнителни мерки с цел гарантиране на по-добро финансово управление на публичните ресурси. Факторите, определящи нивото на риска, са свързани с проектните параметри на заложената инфраструктура и заложените цени на строителството", се посочва в писмо, изпратено до всяка една от общините.
Ще бъдат анализирани и проверени всички процедури, елементи и показатели, които съдържат риск за добросъвестно проектиране и изпълнение. Ще бъдат преглеждани както самите проектни предложения, така и различните етапи на изпълнение на сключените договори. В зависимост от преценката на управляващия орган, може да бъдат предприети допълнителни проверки на място от различни институции, а също и допълнителни или допълващи мерки на инвеститорски контрол. Проверката се извършва паралелно с изпълнението на договора и има за цел да гарантира целесъобразността на извършваните разходи и икономическата ефективност на използваните публични средства. Общините ще бъдат своевременно уведомявани за всички заключения и резултати, уверяват от МОСВ.
 


Сходни връзки

ЗАСИЛЕН КОНТРОЛ ПРОЕКТИ ЗА ВОДНА ИНФРАСТРУКТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди