изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:42 EEST
БЪЛГАРИ КОМПЕНСИРАТ ЛИПСАТА НА ЗАПАДНЯЦИ В АЛБЕНА    
НовиниВ момента курортът предлага изгодни ваканции за родните гости

Българите са най-многобройните туристи в курорта Албена в момента. Те са 3000, следват ги около 2800 руснаци и 2000 румънци. Това съобщи зам.-директорът по маркетинг и реклама Йовка Страшилова. Родните туристи засега компенсират до известна степен спада на западноевропейците. В момента в Албена почиват по около 1300-1400 германци и скандинавци. Най-сериозен спад тази година бележат френският и скандинавски пазари, които са намалели с около 30 на сто, немският пазар е със спад от 15-16 процента. За сметка на това българският пазар е с ръст от 11 процента от началото на годината, а само за юли увеличението е с 40 процента. Засега румънският пазар бележи 6 процента ръст, но по-малкото записвания за следващите месеци очертават запазване броя на румънските туристи на миналогодишното им ниво.
Само два хотела, които не са реновирани и са двузвездни, не са отворени тази година в курорта Албена.  Част от хотелите, които работят по формулата "ултра ол инклузив" или са на първа линия до морето, са заети на 90 процента, а в другите базата е заета около 75 на сто. На фона на спада от западноевропейски туристи, има ръст на българския пазар, посочи Страшилова. Именно към предлагане на атрактивни оферти за българските гости е насочена предимно рекламната кампания на курорта тази година.
Актуална в момента оферта на "Албена" дава възможност за записвания он лайн в последния момент на изгодна ваканция в някой от френските клубни хотели, каквито са "Малибу", "Добротица" и "Орлов", както и в хотел "Оазис". Там може нощувка за човек в двойна стая на база "ол инклзив" да се намери за 45-47 лева. Промоцията важи за  периода 9 юли - 27 август. Други оферти на курорта дават възможност за цени от 65-75 лева за легло в двойна стая на база "ултра ол инклузив" и по 70-90 лева за хотелите на първа линия.
"Който още не е решил къде ще прекара лятната си ваканция, има възможност на много добри цени при много добро качество да почива в Албена. Още повече, че комплексът не е препълнен и може да се осигури още по-високо качество на обслужването" -  обясни Йовка Страшилова.

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИ КОМПЕНСИРАТ ЛИПСАТА НА ЗАПАДНЯЦИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди