изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:03 EEST
СЪДЕБНАТА ПАЛАТА С ПО-МОДЕРНА ТЕХНИКА ЗА ПРОВЕРКА НА ГРАЖДАНИТЕ    
НовиниВ Съдебната палата в Добрич започна монтаж на нов проходен металдетектор за проверка за опасни предмети у граждани и инспекционен рентгенов апарат за багажа и връхните им дрехи, съобщиха от пресслужбата на съда.

Служителите на областното звено "Охрана-Добрич" ще работят с техниката от най-висок клас от 20 юли. Те ще преминат и специално обучение за възможностите й и начина на експлоатация. С нея се избягва отварянето на личния багаж на посетителите в Съдебната палата и се запазва конфиденциалността му. Същевременно контролът за опасни предмети ще се извършва за по-кратко време, отколкото с визуална проверка и ще липсва физически контакт при проверката на лицата.
 Новият проходен металдетектор на Съдебната палата служи за откриване на забранени метални предмети у гражданите, които влизат в сградата. Рамката е производство на C.E.I.A. - Италия, както използваната досега, но е с по-висок клас на чувствителност и дизайн. Тя дава възможност за регулиране по сила и вид на звуковия сигнал за наличие на метали и така осигурява повече удобство на служителите на съдебната охрана. Устройството съответства на международните стандарти за безопасност - безопасност за сърдечни стимулатори и  инсулинови помпи, бременни, информационни носители.
 Инспекционният рентгенов апарат Smith Heinemann визуализира на цветен монитор в различен режим съдържанието на багажа и връхните дрехи на посетителите и установява наличието на опасни предмети и вещества.
 Новото оборудване за проверка на гражданите е осигурено по проект "Оборудване на съдебната власт с технически средства за обезпечаване на сигурността на съдебните сгради", спечелен от Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието по международна програма на Европейския съюз.
От пресслужбата на Съдебната палата обясняват, че гражданите са уведомени, че внасянето на оръжие и опасни вещества в съдебните сгради е забранено и трябва да имат ангажимент, предварително да ги отстранят. В противен случай съдебната охрана е задължена да задържи лицето, докато се изясни дали оръжието му е законно притежавано, което естествено ще го забави и ще създаде дискомфорт, уточнява пресцентърът на Добричкия окръжен съд
 


Сходни връзки

СЪДЕБНАТА ПАЛАТА С ПО-МОДЕРНА ТЕХНИКА ЗА ПРОВЕРКА НА ГРАЖДАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди