изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:47 EEST
Бомби цъкат в групата на ГЕРБ    
ПолитикаВ новата група на ГЕРБ имало заложени бомби, които в хода на мандата могат да гръмнат, пише 168 часа.

Сред депутатите имало внедрени кадри от противниковия отбор – ДПС и БСП. Още при структурирането на генералската партия, социалистите и депесарите са се опитали да си имат вътрешни хора сред Батбойковата чета.

Част от депутатите от ГЕРБ били близки до Христо Бисеров от ДПС, твърдят източници. Според тях хасковската група била свързана с човека на Ахмед Доган. Бисеров е от Хасково. Той бе една от най-влиятелните фигури в града по време на управлението на Иван Костов и впоследствие при тройната коалиция. Водачът на листата на ГЕРБ Иван Петров доскоро е работил в приватизирания по времето на Костов завод “Неохим”. Тогава ключова роля в областта играеше Христо Бисеров като депутат и главен секретар на СДС. С негова помощ Иван Петров бил преместен от служител на РПУ-Димитровград в РДВР-Хасково.

“Не е вярно, това са спекулации, имаше си министър на вътрешните работи. Ако Бисеров ми беше близък, защо остави да ме уволнят от РДВР през 1997 г.?”, коментира Иван Петров. Възпитанието изисквало да се поздравят с Бисеров, ако се видят в парламента, така че щели да поддържат колегиални отношения. “Не сме им залагали никакви бомби. Не познавам нито един от тях. Те са полицейска структура, какво общо можем да имаме”, коментира депутатът от ДПС Рамадан Аталай. Новоизбраните депутати от ГЕРБ отхвърлиха на този етап възможността да има заложени мини в техните редици.

“Жалко е, че с НДСВ се случи така, но при нас се надяваме да не се повтори”, заявиха току-що заклели се избраници от генералската партия. “Ние сме сериозна партия, не е възможно при нас да се случи разцепление”, коментира депутатът от София Владислав Горанов. Мажоритарният избраник от Хасково Делян
Добрев също минава за троянски кон, минал през други партии, твърдят запознати. През 2001 г. той е бил част от екипа на Любка Качакова в 24-ти столичен район, когато тя бе водачка на листата. Впоследствие Добрев е градил кариера по времето на НДСВ – оглавил е отдела по евроинтеграция при областния управител тогава Иван Зарчев. Непосредствено преди номинацията си за депутат от ГЕРБ е работил с финансова компания “Фуроком”, в чиято сграда се помещава и офисът на Христо Бисеров за срещите му в региона.
В новата група на ГЕРБ не липсват и бивши членове на БКП. Такъв е случаят с пазарджишкия водач Иван Иванов, който сега е производител на детски играчки. През 80-те години е бил заместник-директор по техническите въпроси на местния театър и като такъв е бил член на БКП.

“Тогава не можеше да бъдеш на висока позиция, ако не си в партията”, обясниха запознати. Към БКП е гравитирал и депутатът от ГЕРБ от Видин Владимир Тошев. В Стара Загора досегашният председател на общинския съвет Недялко Недялков влиза като депутат от ГЕРБ. В града подозират, че може би той ще играе ролята на троянски кон, тъй като в предишни кампании е помагал на СДС, а преди 1989 г. е бил член на БКП. За останалите герберски депутати в града коментират, че са от отбора на БСП, защото Живко Тодоров и Иван Колев били синове на близки до червените другари – Веселин Тодоров и Дечо Колев. Иван Колев е мажоритарният депутат в района. “Нито аз, нито мои роднини са били в БСП. Не зная защо така се говори. От всички нас от ГЕРБ зависи дали ще се справим с управлението и можем само да гадаем какви бомби са ни заложили предишните управляващи”, зави Иван Колев. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Бомби цъкат в групата на ГЕРБ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бомби цъкат в групата на ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2009-07-16 @ 14:39 EEST
Ами Цецка и тя е от бившата номенклатура.
Партиен секретар от Плевен.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди