изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:18 EEST
УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА МЪЖ, УБИЛ ПЛЕМЕННИКА СИ ПРИ КАТАСТРОФА    
НовиниТой поискал да се грижи за родителите на убитото 16-годишно момче

Условна присъда от 2 години и половина с три години изпитателен срок получи 38-годишният Селяйдин М. А. от село Соколово, Балчишко. Той бе осъден за това, че при катастрофа в нетрезво състояние уби племенника си, за който се грижел като за собствено дете. Селяйдин е признат за виновен в това, че на 26 октомври миналата година при управление на лек автомобил "Опел Омега" на 2 км след село Кардам по пътя в посока село Чернооково, в пияно състояние и като е карал с поне 119 километра в час по непредпазливост е причинил смъртта на 16-годишно момче. То е било негов племенник и е седяло на предната седалка. 
 Съдът лиши Селяйдин А. от право да управлява моторно-превозно средство за сро
По делото е установено, че около 1.00 часа обвиняемият употребил около 100 гр. ракия в дома си в с. Соколово, Балчишко. Решил да посети майка си в с. Спасово  и взел за придружител 16-годишния си племенник. Селяйдин управлявал автомобила с висока скорост, която непосредствено преди инцидента е била около 119 км в час. На два километра след село Кардам, при преодоляване на ляв завой, той натиснал спирачка и загубил управлението на колата, тя излязла вдясно извън пътя и се блъснала в крайпътно дърво. Към 6,15 ч. свидетел по делото, пътувал по същия път, чул викове за помощ и видял, че Селяйдин не може да си отвори вратата и бил притиснат от седалката на автомобила. На предната седалка до него бил починал 16-годишния пътник.
Селяйдин е признал вината си, а в последната си дума пред Добричкия окръжен съд заявил, че съжалява за случилото се и се разкайва. Той помолил, да му бъде дадена възможност да се грижи за близките на пострадалия.
Родителите на загиналото момче се отказаха в началото на делото от правото да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци, защото подсъдимият се е отнасял към племенника си като към собствен син. Той е помолил да му бъде дадена възможност да се грижи за близките на пострадалия.
 


Сходни връзки

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА МЪЖ, УБИЛ ПЛЕМЕННИКА СИ ПРИ КАТАСТРОФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди