изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:37 EEST
Евдокия Манева и Марин Райков влизат в кабинета    
Новини
Готов съм да поканя експерти, с които да работя, като Евдокия Манева и Марин Райков. Това каза бъдещият министър–председател Бойко Борисов по БНТ, цитиран от БГНЕС.


Борисов, който вчера получи мандат за съставяне на правителство, уточни, че се е обърнал към Манева като към експерт, но тя няма да бъде министър. Борисов не посочи какъв пост ще заеме бившият зам.-министър на външните работи и посланик в Париж Марин Райков. Борисов заяви, че е поканил „Атака“, Синята коалиция и РЗС да подкрепят мажоритарно избраната партия и ако няма подкрепа за важни законопроекти, това ще доведе до връщането на БСП и ДПС. Бойко Борисов заяви, че никой не може да го изнудва и че ще намери начин да работи с партиите в център дясно. Вчера лидерът на ГЕРБ получи мандат от президента Георги Първанов за съставяне на новото правителство.
Европа очаква проевропейска политика от България, а не евроскептицизъм, заяви по bTV евродепутатът Надежда Михайлова. В Страсбург разбрах за смущението, че се легитимира една националистическа партия с изявен евроскептицизъм. При правителство на малцинството това опасно. И кое всъщност е мнозинството - да, ГЕРБ е спечелила изборите. ГЕРБ и Синята коалиция може да гласуват заедно, но например, ако се гласува против участие на бивши сътрудници на ДС в ръководства на комисии, против ще гласуват и ГЕРБ и БСП и ДПС - кое тогава е мнозинството, риторично попита Михайлова.
ГЕРБ и другите политически сили трябва да се разберат, а меморандумът дава пожелателната посока, подчерта Михайлова. Според нея естествена е коалицията между ГЕРБ и Синята коалиция, като членове на ЕНП. ПП "Атака" има друга посока, което е нейно право, но тя е от евроскептиците, категорична е Михайлова.
 
Борисов: Манева ще е експерт, не министър
 
Готов съм да поканя експерти, с които да работя, като Евдокия Манева и Марин Райков, обяви бъдещият премиер Бойко Борисов по БНТ тази сутрин.
Той уточни, че се е обърнал към Манева като към експерт, но тя няма да бъде министър.

Борисов не посочи какъв пост ще заеме бившият зам.-министър на външните работи и посланик в Париж Марин Райков.

Генералът беше категоричен, че никой не може да го изнудва и че ще намери начин да работи с партиите в център дясно. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Евдокия Манева и Марин Райков влизат в кабинета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди