изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:59 EEST
ЗА 460 500 ЛЕВА РЕМОНТИРАТ ОБЩИНСКИТЕ ПЪТИЩА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоРемонтни дейности на стойност 460 500 лева ще бъдат извършени през настоящата година на общинските пътища в община Добричка.


Това става ясно от докладна записка за състоянието на общинските пътища и мерки за подобряването им, която бе внесена на сесия на Общинския съвет от кмета Петко Петков. В докладната е посочено, че дължината на общинските пътища в общината е 197,4 километра. Посочено е, че пътната настилка на много места е силно амортизирана, а средствата, които ежегодно се осигуряват, са недостатъчни, ползват се основно за изкърпване на по-големите разрушени участъци и до следващата година състоянието е пак лошо. Справка сочи, че 14,5 км от общинските пътища в община Добричка са в отлично състояние, а 119,9 км - в добро. В лошо състояние са 47,7 км. Основните мерки за подобряване на състоянието на общинските пътища са ежегодно изкърпване, преасфалтиране на участъци с най-лоши експлоатационни качества, поддържане на банкетите за добро отводняване на настилката, ремонт и поддържане на съоръженията на пътя и периодично възстановяване на пътната маркировка.
На сесията бе гласуван предложеният от кмета Петко Петков списък на средищните училища в община Добричка. Взето бе решение за осигуряване на средства, необходими за предстоящи плащания за дейности по проект "Възстановяване и модернизиране на детските заведения в прилежащите територии на град Добрич" и проект "Обновление на читалищата в община Добричка". Съветниците дадоха съгласието си да бъдат отпуснати общо 150 000 лева. И на тази сесия ОбС гласува отпускането на финансови средства на жители на общината, които се нуждаят от лечение, но са в тежко финансово състояние.
На редовното общинско заседание бе приет отчет за изпълнение на решенията на ОбС, възложени на кмета и общинската администрация за първото полугодие на 2009 г. От него стана ясно, че от възложените на кмета 93 решения са изпълнени 68 - 72,3 процента, неизпълнени няма, а 25 /26,6 на сто/ са в процес на изпълнение. Сред последните са Стратегия за управление на общинската собственост, Програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост, изработването и поставянето на паметни плочи в 14 населени места, свързани с Добричката епопея през 1916 година и др. Съветниците гласуваха и отчет за дейността на ОбС и неговите комисии за първото шестмесечие на годината, внесен от председателя Славка Петрова. От него е видно, че проведените заседания през периода са шест, едно от които - тържествено. По време на сесиите са внесени и обсъдени 111 докладни записки, отчети, информации, предложения, молби, писма и др. Взети са 111 решения, от страна на кмета няма обжалвания на нито едно от тях. Областният управител е обжалвал пред Административния съд в Добрич едно решение на ОбС на община Добричка - във връзка с дадено съгласие за стартиране на процедура по промяна предназначението на земя в с. Одърци с цел изграждане на ветроенергиен парк. От 1 януари до 30 юни постоянните комисии към ОбС на община Добричка са провели 28 заседания. НДТ
 


Сходни връзки

ЗА 460 500 ЛЕВА РЕМОНТИРАТ ОБЩИНСКИТЕ ПЪТИЩА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди