изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:36 EEST
Трагичен инцидент на Рали България, загина италиански пилот    
Спорт Екипажът Бриан Лавио/Флавио Гугелмини претърпя тежка катастрофа в етапа "Сестримо", надпреварата е прекъсната

Тежка катастрофа спря Рали България 2009. В седмата отсечка "Сестримо" (23,68 км) екипаж номер 10 Бриан Лавио/Флавио Гугелмини (Brain Damaged, Пежо 207 S2000) претърпя тежка катастрофа, при която загина навигаторът Гугелмини.

Веднага надпреварата бе прекъсната. На мястото на инцидента останаха и някои от състезателите, които са били по трасето. Катастрофата е в новата част на отсечката "Сестримо".

Пилотът Бриан Лавио е закаран с линейката в болница.

http://blitz.bg

Пилоти на рали България: Голяма трагедия
19 юли 2009 | 12:10 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Пилоти - участници в Рали България, коментираха днешната трагедия, при която загина навигаторът на екипаж номер 10 - италианецът Флавио Гулиелмини, съобщи официалният сайт на състезанието (rallybulgaria.com).
Пилотът Крум Дончев заяви: „Голяма трагедия, знам точно къде се е случил инцидентът – на един ляв много бърз завой, който в края се затваря. Отстрани има голяма канавка и дебели дървета. В края има много фракция и предполагам, че е хванал фракцията и колата се е хлъзнала. Познавах много добре Флавио Гулиелмини, той пет години беше навигатор на Джандоманико Басо, наистина голяма трагедия.”

Димитър Илиев: „Страхотна трагедия. Като знам какви мерки за сигурност има в нашите автомобили, предполагам, че е бил страшен удар. Съжалявам много, това е човек, който има семейство и деца и наистина е страхотна трагедия. Още на пресконференцията преди състезанието предупредих, че това е много опасна отсечка, за съжаление не можем да върнем времето назад и трябва да се примирим със случилото се.”

Георги Янакиев: Катастрофата на „Рали България” няма да ни лиши от кръг в Световния рали шампионат
19 юли 2009 | 11:56 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Тежката катастрофа на „Рали България 2009” не може да лиши България от кръг в Световния рали шампионат, каза пред Агенция „Фокус” председателят на организационния комитет на „Рали България” Георги Янакиев, председател на Съюза на българските автомобилисти и на Българската федерация по автомобилизъм. Според него трагичният инцидент в рамките на ралито е грешка на самия екипаж на Бриан Лавио/Флавио Гугелмини. Става дума за една некалкулирана преценка на ситуацията, автомобилът не е могъл да се задържи на пътя. Георги Янакиев обясни, че подобни инциденти по принцип не са причина за спиране на състезанието.
„В случая организаторът на „Рали България” няма никаква вина, той дори е реагирал съвсем адекватно. Имали сме линейка на 9 км, но ударът е бил такъв, че смъртта на навигатора е била моментална”, посочи Георги Янакиев. Трасето, по което се е движел катастрофиралият автомобил, е било обезопасено. „Съгласно регламентите състезателите получават право по време на двата дни от опознавателните обиколки, навигаторите да картират всеки метър от трасето. За съжаление пилотът от екипажа е млад и е направил изявление преди два дни, че идва за удоволствие и не го интересуват спортните резултати. Вероятно е бил повече самонадеян, шофирал е мощна кола - Пежо 207 и това е довело донякъде до тази ситуация”, обясни Георги Янакиев.
Галина ДИМОВА
Автомобилизъм: Брайън Лавио е с тежки контузии, но в стабилно състояние
19 юли 2009 | 11:20 | Агенция "Фокус"
Велинград. След катастрофата в SS7 (“Сестримо”), при която почина италианският навигатор Флавио Гугелмини, пилотът на Peugeot 207 S2000 Брайън Лавио е откаран за първоначален преглед в болницата в гр. Велинград - съобщи официалният сайт на състезанието rallybulgaria.com.
Първоначалният преглед е установил, че пилотът е в съзнание, в стабилно общо състояние. Лекарите са установили торакоабдоминална контузия (контузия на гръден кош и корем), контузия на лявото коляно и дясна ключица. Животът му е извън от опасност в момента.
След прегледа Брайън Лавио ще бъде откаран за наблюдение и допълнителни изследвания в болница “Пирогов”, София.
 


Сходни връзки

Трагичен инцидент на Рали България, загина италиански пилот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди