изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:18 EEST
МАХАТ ЧЕРНА МАГИЯ СРЕЩУ КУТИЯ С "ТРИ В ЕДНО" И ДО 100 ЕВРО    
ОбществоКой ли не се е нактъкнал на млади и не толкова ромски жени, които приканват минувачите да дадат някой лев, та да му кажат бъдещето. С разгара на лятото масово в града плъзнаха ромски гледачки гастрольорки от варненски села.

Мургавелките идват до града със съпрузите си, които ги стоварват от колите в близост до центъра. Мургавелките спират когото си харесат и от пръв поглед са преценили, че е лапни шаран, като претекстът да бъде заговорен е класическото колко е часът. Тутакси обаче, докато минувачът отвръща, се започва с реденето на ласкави думи, колко хубав човек е, но има хора, които му завиждат. Ако минувачът кандиса, следва договорка, че трябва да даде някой лев, в последващите предсказания неминуемо се оказва, че някой от семейството е с лоша енергия, която може да бъде премахната с омайно биле, костващо 40 лв. За удобство мургавите баячки го носят по чантите си и така, след като получат парите, жертвата им се сдобива с няколко поизсъхнали черни семенца от полски трънаци. Увещанията обаче не спират дотук - на жертвата бива обяснено, че има направена черна магия и трябва да бъде развалена, иначе всемирната лошотия ще се струпа на главата му. За този случай баячките вече директно обясняват, че тарифата за разваляне на магията е 50 или 100 евро в зависимост колко е голяма. Задължително при отиване човек трябва да носи за ритуалите 3 кг захар, 3 л олио, 3 пакетчета кафе, чисто нова хавлия непрана, и пакет кафе три в едно. Мургавелките са категорични, че от бизнеса пари не се вадят и все по-трудно е да се оцелява. Но веднага бързат и да похвалят услугите си, като дават гаранции, че имат клиенти даже от Холандия. За по-голяма достоверност с готовност дават и номера на мобилните си телефони.
 


Сходни връзки

МАХАТ ЧЕРНА МАГИЯ СРЕЩУ КУТИЯ С "ТРИ В ЕДНО" И ДО 100 ЕВРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди