изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:36 EEST
С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИГРА ЧЕРНИЯТ РИЦАР ОТКРИ "БЛЕКСИРАМА"    
Туризъм Гари Плеър определи Добруджанското крайбрежие като по-добро от култовото игрище "Пебъл бийч" в Калифорния. В събота рано сутринта неуморният 73-годишен световен посланик на голфа Гари Плеър събра почитатели на великата игра на тренировъчното игрище в голф комплекс "Блексирама". Самото игрище е с 18 дупки, разположено е над морето по пътя между Балчик и Каварна и негов дизайнер е именно Черния рицар на голфа. Сред дошлите да наблюдават демонстрацията на Плеър бяха посланици, руски сенатор, множество голфъри от страната и чужбина. Играта и съветите му заснеха екипи на ВВС, СNN, румънска, шведска, датска телевизии.

Пред всички легендата на голфа демонстира майсторския си удар и заяви, че в 56-те години, в които играе голф, е направил 11 млн. удара по топчето. За пореден път Плеър обясни, че всъщност голфът като игра е жизнена философия, която дава директен контакт с природата и е начин на живот, който те поддържа телом и духом млад. Голфът - това е бизнес, голям при това, и на страна като България може да донесе много пари, каза още Плеър.
Въпреки имотната криза, от "Блексирама" се похвалиха, че задържат ниво на продажби на имоти от миналата година. Една къща средно струва около половин млн. евро. "Ние реализираме продажби към момента на 100 %, нямаме банкови задължения. Хубавото е, че в съседство с нас се изгражда още едно игрище - по-близкото до Каварна "Тракийски скали", чийто дизайнер също е Гари Плеър. Пътят от едното до другото е само 3 мин. и догодина, когато и то стане готово, ще рекламираме възможността да се играе голф на 36 дупки" - каза единият от инвеститорите в игрището - социологът Кънчо Стойчев.
 В петък следобед Гари Плеър инспектира готовите 9 дупки на "Тракийски скали" и даде изключително висока оценка на направеното.
Специално отношение Плеър обърна на малкия 7-годишен Кирчо, който показа ударите си и получи напътствия лично от голфъра. Пред медии Кирчо призна, че е много трудно да се играе голф и да се удря топчето така, че да стигне до дупката, но въпреки това на него му харесва. За да продължи да тренира любимата игра, Кирчо се е изместил от София във Варна с мама и татко и вече 2 години тренира, като мечтае да стане голфър и шампион.
15 от гостите на "Блексирама" се включиха в благотворителната игра с Плеър, като всеки от участниците в нея плати по 150 евро. Тези средства са за обучение на 20-те деца от клуба на "Блексирама", казаха организаторите.
Пред световните медии Черният рицар на голфа Гари Плеър даде изключително висока оценка на страната ни. "България има прекрасни хора, прекрасна храна, прекрасна природа. Двете игрища - "Блексирама" и "Тракийски скали" са най-красивите, които съм виждал, а аз съм пътувал много по света и са по-добри дори от емблематичното "Пебъл бийч" в Калифорния" - заяви голфърът.
 


Сходни връзки

С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИГРА ЧЕРНИЯТ РИЦАР ОТКРИ "БЛЕКСИРАМА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди