изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:43 EEST
Избраха Мис на фолклорния фестивал във Велико Търново    
Мис & Мистър22 красавици от 8 държави участваха в конкурса “Мис Фестивал 2009”, който се проведе в рамките на 12-ото издание на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново.

С короната “Мис Фестивал 2009” се окичи 23-годишната танцьорка Мария Лаура Алкора от Фолклорен балет “Сантяго дел Естеро” от Аржентина. За първа подгласничка беше обявена 23-годишната Антиоп Пресилия от остров Мартиника. Трета остана Даниела Руби да Хесос Тамес на 19 г. от Мексико. /БГНЕС

Бъдеща психоложка от Аржентина се окичи с короната “Мис Фестивал” 

23-годишната танцьорка Мария Лаура Алкора от Аржентина (на снимката вдясно) се окичи с короната “Мис Фестивал 2009”. Аржентинката плени журито с ослепителната си усмивка, неподправен чар и грация. Мария завършва психология, а мечтата й е да работи с групи, отритнати от обществото. В свободното си време обича да готви. Танците също са нейно хоби, макар че танцува от 4-годишна. Вече 7 години тя е сред изпълнители от Фолклорен балет “Сантяго дел Естеро”, а аржентинската самба е любимият й танц.
В поредното издание на конкурса, който се провежда в рамките на 12-ото издание на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново, участваха 22 красавици от 8 държави. Сред тях имаше студентки по медицина, бъдещи ветеринари, икономисти, театроведи и др. 12-годишната Майета от Армения беше най-малката претендентка за титлата. Таня Пенкова и Марияна Петкова на 16 г. достойно защитиха красотата на българката. Участничките дефилираха в национални костюми, а след това представиха фрагменти от характерни за страната им танци. Жури в състав президентът на фестивала Емил Павлов, директорът на МФФ Стилияна Йоргова, зам.-кметът на Велико Търново Йордан Грозданов, директор на Дирекция “Култура” Велика Иванова и бившият зам.-кмет Стефан Ботев. Градуса на настроението в плувния комплекс в Арбанаси с изпълненията си нажежи до кипване Цветелин Атанасов, по-известен като Цецо Елвиса.
За първа подгласничка на “Мис Фестивал” беше обявена 23-годишната Антиоп Пресилия от остров Мартиника. Трета остана Даниела Руби да Хесос Тамес на 19 г. от Мексико. Специална награда за оригинален костюм получи 18-годишната Лаура Пиердаджъ да Роша Лейла от Бразилия.
Неизвестно поради какви причини домакините от комплекса на Николай Широков не допуснаха нито един от участниците във фестивала да се потопи в изумрудено чистите води на басейна. От парещите лъчи на юлското слънце не успя да се разхлади дори новокоронованата “Мис Фестивал”. Оказа се, че вместо да оценяват достойнствата на пищните екзотични красавици от цял свят, местните охранители бяха ангажирани единствено да следят дали някои от чужденците няма да се насочи към басейна. Всеки гост, дръзнал да стъпи във водата, своевременно беше спиран от яките момчета.

http://www.dnesbg.com /сн. Хр. ПАВЛОВ / Златина ДИМИТРОВА

 


Сходни връзки

Избраха Мис на фолклорния фестивал във Велико Търново | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди