изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:40 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани  девет криминални престъпления.

 

·  Трима мъже са заловени с наркотици в КК “Албена”.

На 17 юли т.г. около 10,40 часа при провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР Албена са задържани за срок от 24 часа за притежаване на наркотични вещества - Н.П./27/ от гр.Добрич, И.И. /22/ от гр.Добрич и Е.С. /31/ от с.Оброчище, община Балчик. В Н.П. са открити 30 броя семена, реагиращи при полевия тест на канабис. Лицето има криминалистическа регистрация от 2002 г. за притежание и употреба на наркотични вещества. При извършено претърсване на И.И. са открити и иззети дванадесет найлонови пликчета с  канабис, с приблизително тегло 20 грама. В 31-годишния Е.С. са намерени и иззети 17 грама канабис и 13 грама амфетамин. Лицето е криминално проявено и осъждано за хулиганство и грабеж. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на РУ на МВР Албена.

 · За времето от 23,30 часа на 18 юли до 09,30 часа на 19 юли т.г. неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил “Фолксваген Пасат”, с румънска регистрация, собственост на 24-годишен румънски гражданин. Автомобилът е бил паркиран във вилна зона “Белите скали” в гр.Балчик. Съобщение за извършеното престъпление е подадено в 10,55 часа на 19 юли т.г. Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителя на престъплението. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс.

· На 19 юли т.г. Генералтошевски районен съд на свое редовно заседание след като разгледа съставен Акт за констатирана проява на дребно хулиганство, на основание чл.1 от УБДХ наложи на лицето П.П. /48/ от гр.Генерал Тошево, административно наказание “Задържане в поделенията на МВР за срок от три денонощия”.

· На 17 юли т.г. Каварненски районен съд на свое редовно заседание след като разгледа съставен Акт за констатирана проява на дребно хулиганство, на основание чл.1 от УБДХ наложи на лицето В.Д. /31/ от Каварна административно наказание “Задържане в поделенията на МВР за срок от седем денонощия”.

 

През почивните дни на територията на областта са регистрирани девет пътно – транспортни произшествия, пострадал е един гражданин.

· Трима водачи са заловени да управляват МПС на територията на гр.Добрич след употреба на алкохол.

-На 18 юли т.г.  около 02,25 часа Д.Й. /44/ управлявал “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол 2,99 промила. На същата дата, около 04,35 часа, Г.Д. 31-годишен управлявал “Фолксваген Голф” с 1,58 промила и без да притежава свидетелство за правоуправление, а около 04,40 часа на същата дата е спрян друг  автомобил “Фолксваген Голф”, с водач Г.Г. /38/, управлявал с концентрация на алкохол 2,58 промила. И тримата водачи са задържани със полицейска заповед за срок от 24 часа. Взета им е кръвна проба по надлежния ред. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

· На 18 юли т.г. около 09,55 часа в гр.Балчик е възникнало пътно-транспортно произшествие между лек автомобил “Ситроен ZX”, управляван от М.З./28/ и мотопед “Априля Минарели” с водач К.Д. /31/. От  настъпилия инцидент, водача на мотопеда е получил фрактура на десния крак и е изпратен за лечение в МБАЛ “Света Анна” гр. Варна. Образувано е досъдебно поризводство по описа на РУ на МВР Балчик.

Служителите на пожарната служба в областта са реагирали на 16 сигнала за произшествия, от които десет пожара възникнали в сухи треви и отпадъци и шест пожара със нанесени материални щети. Проведени са шест аварийно-спасителни дейности и отводнявания в КК “Албена”.

На 18 юли в 17,30 часа в Първо РУ на МВР Добрич е получено съобщение за това, че в частен дом по бул.”Русия” е избухнала газова бутилка. Произшествието е посетено от екипи на “Пожарна безопасност и спасяване”, Центъра за спешна медицинска помощ и Първо РУ на МВР Добрич. От извършения оглед е констатирано, че 53-годишната Т.З. при неправилно използване на туристическа газова бутилка е предизвикала експлозия, при която жената е получила изгаряния. Пострадалата е отведена в ЦСМП – Добрич, откъдето незабавно е транспортирана във Военно-медицинска академия Варна. Настанена е в реанимация, без опасност за живота.

· На 19 юли т.г. в 14,26 часа в районна служба “Пожарна безопасност и спасяване” гр.Каварна е подаден сигнал за възникнал пожар в комбайн “Е-517”. Причина за възникването на инцидента е късо ел.съединение. Огънят е унищожил ел.инсталацията.

· В частен двор  с.Бистрец, община Крушари на 19 юли т.г.,  поради небрежност при боравене с открит огън е възникнал пожар, който е унищожил около 700 кг фураж. След намесата на огнеборците са спасени животни и селскостопански постройки, намиращи се в двора.

 

 

20 юли 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди