изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:10 EEST
Кандидат-министри на изпит при Бойко    
Политика

Дясната ръка на Кунева - Андриана Сукова, поема земеделието, Уручев - енергетиката, Младенов и Дянков казват заместниците си в Банкя, Желева и Вежди докладват днес



Не само кандидат-студенти, но и кандидат-министри бяха на изпит през уикенда. Бъдещите шефове на ведомства в кабинета "Борисов" вече работят, както той самият съобщи. От ранни зори в къщата на Бойко Борисов в Банкя се явяваха кандидатите за постове в Министерския съвет. Част от тях бяха бъдещият министър на отбраната Николай Младенов, спряганият за министър на енергетиката Владимир Уручев и финансистът Симеон Дянков. Други кандидати за постове като Румяна Желева и Вежди Рашидов пък ще бъдат привикани днес, разказаха от ГЕРБ.
Част от министрите в кабинета "Борисов" вече са ясни. Освен вицетата Цветанов и Дянков Генерала съобщи, че образованието поема Йорданка Фандъкова, а културата - Вежди Рашидов. На срещите с Борисов сигурните министри са давали предложения за заместници и са разказвали програмите си, съобщиха за "Стандарт" ГЕРБери.
В стола на дипломат номер 1 ще седне евродепутатът Румяна Желева, а в този на Тачева - съдия Анастас Анастасов от Ямбол. С отбраната пък ще се заеме Николай Младенов.
ГЕРБери коментираха, че едно от най-трудните решения на бъдещия премиер било дали да раздели министерството на икономиката и енергетиката, като първото премине към финансите. В крайна сметка Борисов решил да не прелива едно ведомство в друго. При разделени министерства не е ясно кой ще поеме икономиката. С енергетиката обаче ще се занимава Владимир Уручев, твърдят високопоставени ГЕРБери. Генерала обаче решил, че няма да извади енергетиката в агенция. Ако пък двете ведомства останат заедно, Уручев може да бъде и зам.-министър, отговарящ за енергетика. За наследник на Петър Мутафчиев обаче се борят две силни кандидатури. Първата е на зам.-кмета по транспорт Александър Цветков, а втората - на Станислав Иванов, който е в борда на общинското дружество "Електротранспорт". За строителството най-сигурно остава името на Росен Плевнелиев. Голямата изненада в кабинета "Борисов" обаче ще бъде новият земеделски министър - Андриана Сукова-Тошева, научи "Стандарт". Дясната ръка на еврокомисар Меглена Кунева се ползва с огромното доверие на Еврокомисията. С екология най-вероятно ще се занимава Нона Караджова, експерт по европроекти. За социалното министерство също има две кандидатури. Първата е на кмета на Враца Тотьо Младенов, който преди отговаряше за Главна инспекция по труда, а втората на експерта Валентина Симеонова. Също неясен е и новият здравен министър. Най-вероятният кандидат обаче е съпругата на зам. здравния министър в кабинета "Сакскобургготски" Олег Хинков - Евелина Пазаванска.
За шеф на агенцията по туризма пък се спрягат експертите на ГЕРБ в областта Иво Маринов и Йоана Дочевска. За нов шеф на ДАМС е сигурен съпругът на шампионката Румяна Нейкова - Свилен Нейков. В пътната агенция пък гласят Валентин Микев.
Надя Панкова
Сияна Севова
 


Сходни връзки

Кандидат-министри на изпит при Бойко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди