изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:05 EEST
РЕМОНТИРАТ ВТОРИ УЧАСТЪК ПО ПЪТЯ ВАРНА-ДОБРИЧ    
Икономика

Започна рехабилитацията на втори участък от пътя ІІ-29 Варна–Аксаково–обходен път Добрич, съобщиха от Областно пътно управление. Въвежда се временна организация на движението от км 7 до км 10. Тя ще важи до 30 ноември. Дотогава движението на моторни превозни средства ще става без отбиване, с ограничение на скоростта в лентата, в която не се извършват ремонтни работи. В зоните на криви, с малки радиуси и на ограничена видимост ще има подсигурени сигналисти.



 

От областно пътно управление информират, че остава в сила въведената временна организация на движене в участък от км 16 до км 20 по същия път.

Проектът за рехабилитацията на пътя е на стойност над 30 милиона лева. Той е по програма “Държавни инвестиционни заеми”. 75 на сто от финансирането на проекта е осигурено от Световната банка, а другите 25 на сто са от републиканския бюджет. Стойността на рехабилитацията на двата участъка от пътя е 6, 968 млн. лева. Изпълнител на ремонтните дейности е сдружение „Пътища Разград”, а контролът ще се осъществява от „Пътинвест инженеринг” АД, гр. София.

По проекта се извършва усилване и подобряване на нивелетата на приблизително 46 км второкласни пътища, осигуряване на ново и подобряване на съществуващото пътно отводняване, рехабилитация на пътните съоръжения, възстановяване и подмяна на предпазни огради и парапети, както и осигуряване на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, информират от ОПУ. НДТ

 


Сходни връзки

РЕМОНТИРАТ ВТОРИ УЧАСТЪК ПО ПЪТЯ ВАРНА-ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди