изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:42 EEST
НЯМА ДА ПОСТАВЯТ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ КРАЙ ПЪТИЩАТА    
Новини

Областно пътно управление в Добрич спря да издава разрешителни за временно поставяне на сезонни търговски обекти за продажба на плодове и зеленчуци в близост до пътното платно, съобщиха от там. Причина за това е опасността от пътно-транспортни произшествия.



 

От ОПУ напомнят, че изграждането и експлоатацията на търговски обекти в обхвата на пътя и обслужващите зони се осъществява според изискванията на  Наредбата за специално ползване на пътищата. Според нея, е необходимо да се изгради специална пътна връзка и мястото да бъде обезопасено с пътни знаци.         За нарушителите се предвиждат административни санкции съгласно Закона за пътищата.

Управлението е забранило и бране на орехи, които се намират в сервитута на републиканските пътища в областта. Разпоредбата се налага заради концентрацията на олово в ядките, поради близостта с пътя и интензивния трафик. Районните пътни служби поставят табели с предупреждение към гражданите.

На територията на Областното пътно управление има 39 участъка с орехови насаждения, които са непосредствено до пътното платно, обясняват от ОПУ. НДТ

 


Сходни връзки

НЯМА ДА ПОСТАВЯТ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ КРАЙ ПЪТИЩАТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НЯМА ДА ПОСТАВЯТ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ КРАЙ ПЪТИЩАТА
Автор: Anonymous да 2009-07-21 @ 22:11 EEST

те добре са взели решение , ама само по пътя Добрич Балчик има поне 20 сергии и колиби,където се продават дини. 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди