изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:56 EEST
Започва ревизия на тройната коалиция    
Парламент

Новото мнозинство и новата опозиция взаимно се упрекваха в гафове в дебата по приемането на декларация за основните приоритети на 41-вия парламент. Според депутатите от БСП управляващите са допуснали процедурен гаф. Румен Петков изтъкна, че под един и същ номер в деловодството са входирани различни варианти на декларацията и упрекна ръководството на парламентарната група на ГЕРБ, а самата декларация определи като незаконна.



От ДПС също се противопоставиха на предлагания от ГЕРБ текст. Председателят на парламента Цецка Цачева обясни от парламентарната трибуна, че е уведомена за допусната техническа грешка във входирането и датирането на проекта на текста, която е отстранена.

Противопоставянето от страна на БСП беше определено от депутатите от ГЕРБ като прилагане на процедурни хватки.

В крайна сметка декларацията, чиито вносители са депутати от ГЕРБ, РЗС, Синята коалиция и Атака, беше приета със 156 гласа „за", 1 „против" и 26 „въздържали се".

Тя предвижда възстановяване на доверието на българските граждани към държавата, включително и чрез ревизиране на управлението на тройната коалиция.

Мартин Димитров от Синята коалиция настоя да бъде създадена анкетна комисия за ревизия и цяла България да види, че има последствия, че отговорността трябва да бъде понесена.

Яне Янев заяви, че още днес в деловодството на парламента ще бъде внесен проект за започване на ревизия на всичко, което са правили досегашните управляващи като заменки, апортни вноски и подчерта, че обществото трябва да види наследството.

В приетия текст на декларацията депутатите заявяват воля да работят енергично за създаване на нов положителен образ на България пред европейските институции чрез конституционни и законови реформи в областта на правосъдието и вътрешния ред за ефективна борба с всички форми на корупцията и организираната престъпност.

news.bg

 


Сходни връзки

Започва ревизия на тройната коалиция | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Започва ревизия на тройната коалиция
Автор: Anonymous да 2009-07-22 @ 11:22 EEST

За да се направи реална ревизия, първо трябва да се уволнят ревизорите-протежета на тройната коалиция, примерно в Добрич трябва веднага да се махне шефката на НАП петя банкова, която не бе уволнена умишлено от мургина, въпреки констатациите на инспектората на НАП

Започва ревизия на тройната коалиция
Автор: Anonymous да 2009-07-22 @ 11:49 EEST
Колкото изгониха Тошко Тодоров, толкова ще изгонят и БАнкова. Най много да и изпишат вежди и да я направят шеф във Варна.
Започва ревизия на тройната коалиция
Автор: Anonymous да 2009-07-22 @ 13:00 EEST
Te vav Varna smo za neq chakat. Dobrich propi6tq  sega i Varna.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди