изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:04 EEST
ВСУ "ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР" ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ "DS LABEL"    
ОбразованиеСертификат за европейско дипломно приложение "DS Label" получи варненският свободен университет "Черноризец Храбър", съобщи на пресконференция в Добрич доц. Георги Калагларски от факултета "Журналистика и връзки с обществеността".

Знакът е бил връчен на официална церемония в Брюксел през юни на ректора на ВУЗ-а проф. Анна Недялкова от Ян Фигел - член на Европейската комисия. Това е станало и в присъствието на г-жа Одил Куентин - генерален директор на Генералната дирекция за образование и култура към Европейската комисия.
65 висши учебни заведения от 16 страни са наградени със специални европейски отличителни знаци за качество, като признание на усилията им да направят по-лесно образованието на студентите в чужбина. Тези отличителни знаци се дават на университети, които са се представили отлично при прилагането на европейската система за трансфер и натрупване на кредити (ECTS) и на издаването на приложение към дипломата (DS).
От подадените 63 заявления, свързани с европейската система за трансфер и натрупване на кредити, 23 висши учебни заведения получават отличителния знак. От подадените 161 заявления във връзка с приложението към дипломата носител на отличителния знак са 52 висши учебни заведения. Десет учебни заведения получават и двата знака. От седем български кандидатури за знаците DS и ECTS в периода 2009-2013 година единствено Варненският свободен университет получава знака DS, посочи доц. Калагларски.
DS-знакът се присъжда на институции, които издават европейско дипломно приложение на всички завършващи образователно квалификационна степен "бакалавър" и "магистър", в съответствие с разработения от Европейската комисия, Съвета на Европа и ЮНЕСКО модел, стана ясно на пресконференцията. Знакът DS е документ, който удостоверява качеството на образованието. Европейското дипломно приложение е документ, който се прикрепя към дипломата за висше образование с цел подобряване на международната "прозрачност" и улесняване на признаването на академичните и професионалните квалификации /дипломи, степени, сертификати и т.н./. НДТ
 


Сходни връзки

ВСУ "ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР" ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ "DS LABEL" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди