изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:52 EEST
ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ - С ДВА НОВИ ПРОЕКТА ПО "КОМЕНСКИ"    
ОбразованиеПрофесионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Георги Павлов" в Добрич има одобрени два нови проекта по програма "Учене през целия живот" на програма "Коменски", съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Единият от тях е "Гордост и предразсъдъци - да преодолеем стереотипите", в който гимназията ще си партнира с училища от Белгия, Швеция, Чехия, Полша, Словения, Румъния и Турция.
Основните цели са отхвърляне на предразсъдъците и засилването на националната и професионална гордост. През първата проектна година дейностите са съсредоточени към изследване и анализ на националните стереотипи в страните партньори, а през втората - върху професионалните. Крайният продукт включва създаване на уеб страница с работни материали по дейностите във всяко училище-партньор: проектиране на лого на проекта,  производство на документални филми, интервюта, изложби, календари, анкети, брошури, презентации, състезания, викторини и др. Проктът е със срок на продължителност 2 години, по него ще бъдат осъществени работни срещи във всяко училище-партньор. Ще бъдат финансирани пътувания на минимум 24 ученици и учители с грантова стойност за 20 000 евро. През октомври ветеринарната гимназия ще бъде домакин на първата работна среща.
Вторият проект е с работно заглавие ,,Насърчаване на четенето и грамотността чрез използването на ИКТ". Партньорите са от Португалия, Испания, Италия, Франция, Германия, Полша и Турция. Основните цели са адресирани към насърчаване, мотивиране и стимулиране на навиците за четене сред учениците четене чрез използване силата на Интернет, компютърни програми, училищната и градска библиотека. "По този начин, считаме, че проекта ще спомогне да се преодолее увеличаващата се неграматност и незаинтересованост на младото поколение към ползата от четенето за развиване на интелектуалните им способности, трудностите, които учениците изпитват при създаване на писмен текст и устен изказ, ще се осъзнае ролята на знанието като водещ фактор в професионалното развитие на младите хора, коментираха от ръководството на гимназията.
Работните дейности включват разработване на блог "Клуб на четене онлайн", заснемане на видеофилми и представяне на презентации свързани с работните дейности, организиране на изложба по повод Световният ден на книгата, изработванео на постери, създаване на компактдиск "История на четенето", срещи с писатели и поети, създаване на вестник с мнения и материали публикувани в блога на проекта и училищния живот, издаване на книга с разкази, стихотворения и легенди написани от учениците.
Предвидени са 6 работни срещи, в които ще вземат участие минимум 24 ученици и учители. Проектът, финансиран от програма "Учене през целия живот", е на стойност 20 000 евро.
Чрез участието в международни проекти по програми "Коменски", "Леонардо да Винчи" и "Младеж", ПГ по ветеринарна медицина "Проф. д-р Георги Павлов" дава възможност за качествено образование на учениците си и прилагане на европейски измерения в училищната практика чрез междукултурен обмен. По този начин учениците подобряват своите постижения и знания в училище,  разширяват хоризонтите си чрез създаване на контакти и приятелства с връстници от други страни, изграждат респект към други култури, да учат и развиват като личности в модерна европейска среда. НДТ
 


Сходни връзки

ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ - С ДВА НОВИ ПРОЕКТА ПО "КОМЕНСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди