изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:24 EEST
НИМХ: Следващите три дни ще бъдат изключително горещи    
ВреметоСофия. Следващите три дни ще бъдат изключително горещи. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Днес се очакват температури от 32 градуса до 37 градуса. В столицата температурните амплитуди ще бъдат в рамките на 32-33 градуса. По крайбрежието се очаква морски бриз в следобедните часове, температурата на морската вода ще достигне 27 градуса.

Значително топло ще бъде и в планините, където термометрите ще показват около 27 градуса на 1200 метра и 20 градуса на над 2000 метра надморска височина.
Утре преобладаващите максимални температури ще бъдат между 36 и 41 градуса. В събота се очаква да бъде най-топлият ден за седмицата, когато термометрите ще отчетат 42-43 градуса. От НИМХ заявиха, че тези високи температури са нормални за сезона и няма причина да се считат за аномалии. Рекордните температури за България са 45 градуса. От института не очакват тази стойност да бъде надхвърлена през следващите дни.
Веселина ФОТЕВА
 


Сходни връзки

НИМХ: Следващите три дни ще бъдат изключително горещи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди