изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:54 EEST
33-метров кръст поставят на Бармук баир над Сливен    
Новини Сливен. Започна издигането на кръста на Бармук баир над Сливен. От подножието вече се вижда първата секция на кръста, предаде репортер на радио "Фокус” – Сливен. Съоръжението ще бъде с височина 33 метра, с рамене широки около 20 метра. Цялата конструкция ще е от ажурен метал. Предвижда се чрез специално инсталирани слънчеви акумулатори кръстът да бъде осветен през нощта.

Идеята за издигане на християнския символ над Сливен е на местните сливенски бизнесмени - братята Зафир и Димитър Гочеви. Те са представили проекта за него в Сливенската митрополия и са получили одобрението на владиката. С подкрепата на Митрополията братя Гочеви създават гражданското сдружение "Ника", което реализира идеята по издигането на кръста на върха на Бармук баир. Успоредно с това сдружението ще се заеме и с възстановяването на манастира "Свети Георги", известен като "Малката Света гора". Специалистите от "Хидромонтаж" са изпълнители на Кръста. Полагат се и 2,5 км път в планината, за да стигне пътят до върха. Бармук баир е висок 790 метра и е единственият хълм, който се вижда от всеки подстъп към Сливен.
Людмила ЙОРГОВА
 


Сходни връзки

33-метров кръст поставят на Бармук баир над Сливен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди