изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:48 EEST
Полицаи от 4 РПУ-та усмиряваха 300 роми в Ихтиман    
Ред и сигурност
Полицаи от районните управления в Ихтиман, Елин-Пелин, Костенец, Самоков и техни колеги от жандармерията са възстановявали реда в Ихтиман при безредици след пътен инцидент снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Служителите издирват гражданин от Ихтиман, потрошил с брадва панорамните стъкла на две полицейски коли. Инцидентът е станал след 19.30 часа. Тогава в сградата на местното районно управление дошъл 54-годишният С.С. от с. Живково. Той съобщил, че на ул. "Предгарова" в града е прегазил с колата си БМВ велосипедист. Незабавно на мястото на катастрофата, което е в непосредствена близост до ромския кв. "Изток", били изпратени два автопатрула. Районът бил отцепен за извършване на оглед от дежурната група.
Установено било, че прегазеният велосипедист e 31-годишният Б.С. Той е починал на място, посочват от МВР.
Докато тече огледът група от около 300 жители на квартала се събира там. Един от ромите без никаква причина замахнал с брадва и изпочупил двете панорамни предни стъкла на служебните астри. При опита на полицаите да задържат извършителя, събралите се оказали яростен отпор и успели да ги избутат. По този начин помогнали на агресивния мъж да избяга и се укрие.
След инцидента всички служители на местното районно управление пристигнали на мястото. Към тях се присъединили колеги от съседните районни и 20 служители на жандармерията. Напрегнатата обстановка наложила поддържането на засилено полицейско присъствие. Ситуацията била овладяна в рамките на един час, добавят от МВР.
В Районното управление в Ихтиман е бил задържан с полицейска мярка за 24 часа шофьорът на лекия автомобил. В момента обстановката в града е спокойна. Криминалисти продължават работата по случая. dir.bg
 


Сходни връзки

Полицаи от 4 РПУ-та усмиряваха 300 роми в Ихтиман | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди