изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:33 EET
ОТНОВО ФУРОР НА СОУ “СВ. КЛ. ОХРИДСКИ” В БРАШОВ    
НовиниВъзпитаниците на елитното учебно заведение се завърнаха от участие в международен фестивал в румънския град

За пореден път младите таланти от СОУ “Св. Кл. Охридски” показаха класата си зад граница. В началото на юли те участваха в третото издание на Международен фестивал, който се проведе в румънския град Брашов. Това е второ участие на младите добрички таланти и те за втори път направиха фурор.
Фестивалът се провежда за трета година. В него участват формации от Кипър, Унгария, Полша, Македония, Сърбия, България, както и представителен състав от Брашов. Групата от България е включвала 24 деца от музикални и танцови паралелки от 9 до 11 клас. Те са били съпроводени от директора на училището Юлиана Герасимова, от хореографа Гергана Димитрова и преподавателя по френски език и класна ръководителка на част от участниците в групата Корнелия Вълкова. Българската група е включвала танцьори, музиканти и певци, обясни за НДТ Гергана Димитрова. Те са се представили с разнообразен репертоар. Уникалното в него е била смесица между български фолклор и балкански мотиви в два интересни танца, обработен фолклор , както и народна музика с джазови елементи.
Успоредно с културните прояви младите изпълнители от Добрич са имали наситена културна програма. Те са посетили района на Брашов, замък в Синая, манастир, където са имали неповторимо изживяване. Присъствали са на конно шоу в местността “Самбата”.
Фестивалът е приятелски, не е с конкурсен характер. В края му всички участници са получили кристален плакет с емблемата на фестивала.
Концертите са се излъчвали по две румънски телевизии. Децата са изключително впечатлени, тъй като по време на музикалния форум са създали нови приятелства, обменили са си подаръци със своите нови приятели. Сериозен принос за сближаването е имала и галавечерята, която се е провела в хан с много песни, танци и приятни емоции.
По време на посещението си в румънския град добричките ученици са гостували в кметството на Брашов и са имали среща с общински наместници.
“Впечатленията ми от участието ни на фестивала са много хубави. Ако през следващата година има възможност, отново бих искала да участвам, сподели 12-отокласничката  Петя Янчева. Тя каза, че са успели да създадат много приятелства с всички участници. Учениците от Добрич са много довлони и от условията, при които са били настанени от организаторите. Те пък се влюбили в чаровните млади българи и в техните изпълнения- След концерта организаторите отишли при младите българи, за да ги похвалят за това, че за втора година се представят с нови танци и разнообразна програма от различен характер. Публиката също е била очарована от нашите изпълнители.
 


Сходни връзки

ОТНОВО ФУРОР НА СОУ “СВ. КЛ. ОХРИДСКИ” В БРАШОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди