изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:49 EEST
НА 6 МЕСЕЦА ЩЕ ОБЕЗПАРАЗИТЯВАТ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА    
НовиниЕТ “Спектър Еспрес” е спечелила проведената от общината в Добрич обществена поръчка за възлагане на дейността по настаняването на бездомните животни в Добрич във временен център.

Нейният собственик Димитрин Русев, обясни, че към животните ще се прилага хуманно отношения и цялата дейност ще отговаря на Закона за ветеринарните служби. Той каза, че пунктът ще разполага с достатъчно места за отглеждане на животните. Достъпът до него ще бъде организиран след като изтече карантинният период.
По повод коментарите, че се събират вече кастрирани кучета, г-н Русев обясни, че кастрираните вече кучета ще бъдат обезпаразитявани. Това ще се извършва на всеки шест месеца. Кучетата, които не са кастрирани, ще бъдат кастрирани.
По повод информацията, че пунктът все още няма разрешително от РВМС за работа, Димитрин Русев обясни, че процедурата е в ход и става въпрос за няколко дни до издаване на разрешително. Той обаче подчерта, че в Добрич няма такъв пункт, който да има разрешително


ИЗЛОЖБА НА НЕНКО БАЛКАНСКИ-МЛАДШИ В ДВОРЕЦА
Изложба на младото дарование Ненко Балкански-младши ще бъде поставена в галерия “Тихото гнездо” в Държавен културен център “Двореца” в Балчик от 15 до 30 август, съобщават оттам.
Ненко Балкански-младши е внук на големия наш художник Ненко Балкански. Той продължава делото на своя дядо, но е доста по-различен, показвайки едно модерно и свободно мислене, с много заряд в трудния път на изкуството.
Тази събота пък в галерия “Тихото гнездо” ще се открие изложба–живопис на Никола Манев. Тя ще бъде представена до 15 август. Организатори са Културен център “Двореца”, Никола Манев и галерия Чирпан. Откриването ще е на 25 юли от 18:00 ч. в галерия “Тихото гнездо”.

 


Сходни връзки

НА 6 МЕСЕЦА ЩЕ ОБЕЗПАРАЗИТЯВАТ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди