изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:41 EET
E.ОН БЪЛГАРИЯ УВЕЛИЧИ ДРАСТИЧНО ПРОВЕРКИТЕ ЗА КРАЖБА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ    
НовиниНад 150 на сто ръст на разкриваемостта на незаконната употреба на електроенергия за първото шестмесечие на 2009 година, отчитат от компанията

Е.ОН България е увеличила разкриваемостта на незаконното използване на електроенергия с над 150% през първото шестмесечие на 2009 г., в сравнение със същия период на предходната година, съобщиха от пресслужбата на общината. В периода януари-юни 2009 г. служителите на "Енергиен контрол" са увеличили, в сравнение със същия период на миналата година, почти три пъти проверките, които засягат незаконната употреба на електроенергия в Североизточна България.
През първото шестмесечие на годината специалистите от отдел "Енергиен контрол" са извършили 42 729 проверки и са установили 1 585 нарушения. Нарушителите са заплатили общата сума от 1 724 405 лева, въз основа на Общите условия на договорите за пренос на електрическа енер-гия през електроразпределителните мрежи на “Е.ОН България Мрежи” АД.
За периода от януари до юни 2008 г. са направени 15 748 проверки. При тях са регистрирани 630 нарушения на обща стойност от 695 120 лева.
Подобрените резултати са постигнати благодарение на взаимните усилия на специалистите от отдел "Енергиен контрол", полицията и прокурату-рата. Неправомерното присъединяване към електроразпределителните мрежи или неправомерното въздействие върху уредите за търговско из-мерване, които водят до потребление на електрическа енергия, без същата да се отчита и съответно заплаща от потребителите, са инкриминирани деяния съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс на Република Бъл-гария, при констатирането на които се образува досъдебно производство.
"Нашите наблюдения показват, че тези нелегални действия се извършват от всички социални прослойки, включително от фирми и клиенти с високи доходи. Ще използваме всички позволени от законодателство средства за прекратяването на тази нелегална практика", категоричен е членът на Управителния съвет на Е.ОН България, г-н Мартин Краус, се посочва в прессъобщ6ението.
Е.ОН България винаги ясно е заявявала, че ще продължи да води политика на нулева толерантност по отношение на потребителите, неправомерно ползващи електрическа енергия, като ще оказва и за в бъдеще пълна подкрепа и съдействие на органите на полицията и прокуратурата при разкриване на подобни престъпни деяния. Съгласно българския Наказателен кодекс за извършителите на тези престъпления е предвидено наказание  до 3 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева.
 


Сходни връзки

E.ОН БЪЛГАРИЯ УВЕЛИЧИ ДРАСТИЧНО ПРОВЕРКИТЕ ЗА КРАЖБА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди