изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:37 EEST
Още петима болни от новия грип у нас    
Здраве 5 нови случая на грипен вирус от тип А/Н1N1 са доказани в Националната Референтна лаборатория, съобщиха от Министерството на здравеопазването, цитирани от БНР.

Първият случай е на жена на 25 г. от София, която наскоро се е завърнала от Малта. Вторият случай е на момиче от София, завърнало се от Лондон. Третият случай е на момиче на 16 г. от Благоевград, завърнало се също от Англия. Жена на 21 г. от Варна е четвъртият случай на свински грип. Тя се е завърнала от Германия. Петият случай е на мъж на 19 г., чужд гражданин, пристигнал в гр. Варна от Кувейт.
При всички заболяването протича леко и са в добро общо състояние.
С тези случаи към момента в България са доказани общо 28 случая на новия грипен вирус. dir.bg
 
Руска туристка и дъщеря й пипнали новия грип у нас
22 юли 2009 / News.dir.bg
Руска туристка и нейната дъщеря, летували в България, са се завърнали в Москва заразени с грипния вирус H1N1, предаде "Хоризонт".
Младата жена е била на почивка в България заедно със своята 3-годишна дъщеря, която също се е оказала носител на новия вирус.
В краткото съобщение на руските санитарни власти обаче не се посочва къде точно двете са прекарали почивката у нас. Те се завърнали в Москва миналата седмица, а съмненията за т. нар. „свински” грип са били потвърдени вчера.
Руските санитарни експерти предупредиха, че популярните туристически дестинации, където през сезона на отпуските се събират хора от цял свят, могат да представляват допълнителен рисков фактор за разпространение на опасната инфекция.
Официално оповестените случаи на това заболяване в Русия вече са 12. На всички заразени е осигурено необходимото лечение и според здравните власти, нищо не застрашава живота им. Няколко души продължават да са под лекарско наблюдение заради съмнение, че са носители на вируса. Всички те също са били на почивка в чужбина. Според главния санитарен лекар на Русия Генадий Онишченко, ситуацията с разпространението на опасното заболяване е под контрол, но ако броят на заразените продължава да нараства, може да се стигне до отлагане на началото на учебната година. Подобна прогноза обяви вчера и Световната здравна организация.
 


Сходни връзки

Още петима болни от новия грип у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди