изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:21 EEST
3 хеликоптера си купи Орешарски    
Новини
В дните около изборите правителството в оставка на юруш започна да прави обществени поръчки за милиони левове, пише “168 часа”. Най-ларж и с най-екзотични нужди се оказва финансовото министерство. Орешарски търси да закупи два малки и един среден хеликоптера на обща стойност 29,400 милиона лева.


Ведомството ще се сдобие с летателните апарати заради влизането на България в Шенгенското пространство пише в мотивите към поръчката. Проектът е за охрана на границите и подготовката за влизането ни в шенгенското пространство.

“Много пари има в бюджета та Орешарски сега се сети да си купува хеликоптери! Какво смята да прави с тях? Да прелети до някоя друга партия, както долетя от СДС в БСП? Някои хора наистина не знаят кога да спрат. Ще е най-добре много внимателно да се провери какви ги вършат във финансовото министерство.” – коментира ситуацията депутат от ГЕРБ.

Освен хеликоптери хората на Орешарски търсят и цифрови фотоапарати и, софтуер и хардуер, както и ремонт на учебни помещения за обучение на полицейски служители от “Граничен контрол”, както и джипиеси за високопроходимите джипове – все свързано с влизането ни в зоната на Шенген.

Ведомството на Емилия Масларова има нужда от кухненски мебели и оборудване, компютърни и офис машини, доставка на обзавеждане за хотелска и интернатна част, стаи за гости и рецепции. Хората на Масларова се нуждаят и от доставка и оборудване за учебен козметичен и фризьорски салон, оборудване за обучение по градинарство и анимация.

С 5 милиона лева поръчки за реконструкции на жп линии в списъка със сделки в последния момент се включва и транспортното министерство. В мотивите се посочва, че някои от отсечките се подготвят за бързи влакове, които ще се движат със скорост 120-160 километра в час. Средствата са по програма ИСПА.
Министерството на отбраната също не остава по-назад. Военните си търсят доставка на офис консумативи и канцеларски материали за Изпълнителна агенция “Социали дейности” на МО. Освен това ведомството за пореден път обявява поръчка за охрана на обекти от техния списък за 5,3 мл. Десетки подобни договори на стойност между 1 и 5 млн. лева бяха сключени преди изборите./БЛИЦ
 


Сходни връзки

3 хеликоптера си купи Орешарски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди