изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:03 EEST
СТАРИЦА УДУШЕНА ОТ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН И 16-ГОДИШНА?    
Ред и сигурност Криминално проявен мъж и 16-годишно момиче са заподозрени за убийството на 85-годишната Радка Друмева от Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Възрастната жена бе обявена за общодържавно издирване по молба на близките й.  На 9 юли около 21 часа тя напуснала дома си и в продължение на 6 дни бе в неизвестност. Трупът й бе открит в изоставена къща по ул. "Волга" в Добрич. Сигнал бе подаден на тел. 112. Поради психичното си заболяване, жената не веднъж е обявявана за издирване и установявана от полицейските служители, казаха тогава от полицията. И съобщиха, че при извършения първоначален оглед видими улики за насилие не са констатирани.
Направената аутопсия в "Съдебна медицина" на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич обаче показала, че жената е убита. Незабавно са организирани комплексни оперативно-издирвателни действия с участието на криминалисти от Областната дирекция и Първо РПУ. В хода на разследването са задържани Йордан Й. /49/ и 16-годишно момиче с инициали С. В., заподозряни  в извършване на убийството. На същите ще им бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Срещу двамата са повдигнати обвинения по чл.116 от Наказателния кодекс за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Йордан Й. е криминално проявен и многократно осъждан за извършени кражби, казаха от полицията. Продължава работата по случая в условията на досъдебно производство.
От запознати с разследването НДТ научи, че Радка Друмева била удушена. Възрастната жена познавала Йордан Й. и 16-годишното момиче, често им давала дребни суми. Според отлично информирани, пари са и в основата на убийството.
Синът Радка Друмева, 53-годишният инвалид Пламен Петров, отправи в началото на юни в медии обвинения, че общинското жилище по ул. "Любен Каравелов" №2, в което той е живеел с болната си майка, е продадено без търг от общината и че е тормозен да се изнесат от жилището, за да може в него да се нанесат новите собственици. От кметството в Добрич заявиха, че закононарушение при продажбата на имота не е имало, става въпрос за процедура по ликвидиране на съсобственост. Оттам информираха, че са предложили на майката и сина друго общинско жилище, но те са отказали. До изчезването на възрастната жена те продължаваха да живеят в къщата по ул. "Любен Каравелов", макар тя да бе с изключени ток и вода. НДТ

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

СТАРИЦА УДУШЕНА ОТ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН И 16-ГОДИШНА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди