изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:47 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са  регистрирани  три криминални престъпления.

 

· Досъдебно производство е образувано след възникнало сбиване срещу 55-годишен мъж. На 23 юли т.г. в 18,23 часа в Първо РУ на МВР Добрич е получено съобщение от Центъра за спешна медицинска помощ Добрич за пострадало лице при сбиване. Пристигналия на място полицейски автопатрул е установил, че по ул.”Кубрат” е възникнал скандал между В.К. /55/ от гр.Ген.Тошево и С.П. /54/ от гр.Добрич. В резултат на инцидента С.П. е получил фрактура на челюстта и носа. Настанен е в неврохирургично отделение при МБАЛ Добрич, за наблюдение и лечение, без опасност за живота.   В.К. е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа. Той е криминално проявен и осъждан. За периода от 2001 до 2008 г. В.К. има пет криминалистически регистрации за хулиганство и кражби и една условна присъда. Работата по случая продължава.

· При проведена специализирана полицейска операция от служители на РУ на МВР Албена са задържани пет лица с наркотични вещества.

На 23 юли около 00,10 часа в с.Кранево при претърсване на лек автомобил “Форд” и намиращите се в него три лица А.К. /26/, И.И. /27/ и С.К. /21/ са открити и иззети следните наркотични вещества: 46 таблетки, реагиращи при полевия тест на  амфетамин, 8 найлонови пликчета, с приблизително тегло 20 грама, реагиращи на амфетамин, 33 найлонови пликчета със суха тревна маса с приблизително тегло 50 грама, реагираща на канабис, 5 броя цигари със суха тревна маса, реагираща на канабис. А.К. и И.И. са криминално проявени и осъждани. Трите лица са задържани със заповед за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Балчик. Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354, б.”А” от Наказателния кодекс.

На същата дата, при продължилите оперативни мероприятия на полицейските служители от РУ на МВР Албена са задържани други две лица – К.К. /21/ и П.П. /17/. В 21-годишния мъж са открити 6 грама бяло вещество, реагиращо при полевия тест на амфетамин, а в непълнолетния е открита и иззета цигарена кутийка, съдържаща суха тревна маса, с приблизително тегло 10 грама, реагираща на канабис. И двете лица имат криминална регистрация за действия с наркотични вещества. Образувани са две досъдебни производства. Работата продължава.

 

През денонощието на територията на областта са регистрирани четири пътно – транспортни произшествия, с нанесени материални щети.

· За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу В.В. от Добрич. На 24 юли т.г. около 02,20 часа по ул.”Кирил и Методий” 35-годишния мъж е управлявал лек автомобил “ВАЗ 2101”, с добричка регистрация, след употреба на алкохол 1,63 промила. От извършените допълнителни проверки на полицейските служители на Първо РУ на МВР Добрич, е установено, че за същото нарушение през 2008 г. срещу В.В. е образувана проверка по чл.343, буква “Б” за управление на МПС след употреба на алкохол 1,2 на хиляда и свидетелството му за правоуправление е отнето. Със заповед е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

· Около 13,40 часа вчера, по бул.”Добруджа” в гр.Добрич е възникнало пътно-транспортно произшествие между лек автомобил “Хонда”, с водач И.Р. /26/ и микробус “Ивеко”, управляван от С.А. /47/. В резултат на пътния инцидент, по автомобилите са нанесени значителни материални щети. Пострадали няма. Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУ на МВР Добрич.

Служителите на пожарната служба в областта са реагирали на седем сигнала за произшествия. Ликвидирани са пет пожара, възникнали в сухи треви на територията Добрич /1/, общ.Добричка /1/, Ген.Тошево, Каварна /2/ и Шабла /1/, и два пожара с нанесени материални щети.

· Вчера, в 08,40 часа е възникнал пожар в лек автомобил “Ауди 80”, с добричка регистрация, собственост на С.С. От извършения оглед е установено, че причина за възникване на инцидента е късо съединение в арматурното табло на автомобила. Унищожени са акумулатора, предна гума, предно стъкло и преден капак.

На същата дата в 12,21 часа пожар е унищожил дървена барака, намираща се в местността “Лозята”, в близост до ЖК “Балик”. Причината е проявена небрежност при боравене с открит огън от неизвестен извършител.

 

 

24 юли 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди