изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:59 EEST
Екзекутираха християнска активистка в Северна Корея    
По светаХристиянка, обвинена в разпространение на Библията, която е забранена в Северна Корея, бе публично екзекутирана миналия месец в комунистическата страна, предаде Асошиейтед прес, като се позова на южнокорейски активисти.

33-годишната майка на три деца И Хьон-ок бе обвинена също в шпионаж в полза на Южна Корея и САЩ и в организиране на дисиденти, съобщи правозащитна група в Сеул, позовавайки се на документи, с които се е сдобила от Северна Корея.

Децата, съпругът и родителите на И Хьон-ок са били изпратени в политически лагер ден след екзекутирането й на 16 юни.

Информацията не може да бъде потвърдена от независим източник. Корейската централна телеграфна агенция не споменава за такъв случай.

Конституцията на Северна Корея гарантира свобода на вероизповеданието, но на практика режимът налага жестоки ограничения върху практикуването на религиите.

Американският държавен департамент съобщи в доклад миналата година, че истинска религиозна свобода в Северна Корея не съществува. Според дисиденти, 6000 християни се намират в затвор в северната част на страната, като отношението към тях е по-лошо, отколкото към останалите затворници. actualno.com

 


Сходни връзки

Екзекутираха християнска активистка в Северна Корея | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди