изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:05 EEST
Новидепутати на мястото на министри    
Парламент
В началото на следваща седмица шестима нови депутати ще заемат местата на мажоритарно избраните и обявени вече за министри в кабинета, предаде БНТ.


Според Закона за избор на народни представители, когато депутат, избран мажоритарно стане министър, на негово място в парламента влиза следващият от партийната листа в същия избирателен район. Той е народен представител за времето, в което министърът изпълнява функциите си в правителството. Частичен избор се насрочва едва, когато мажоритарно избран кандидат премине на друг пост или напусне парламента.
Тази буква на закона се оказа щастливото стечение на обстоятелствата за шестима от ГЕРБ. На мястото на министъра без портфейл Божидар Димитров, народен представител ще стане осмият в листата на ГЕРБ в Бургас Вяра Петрова. Тодор Йосифов, по-известен като Маниака, сам се отказа от депутатското си място, на него ще седне Иван Алексиев. Избраният мажоритарно във Велико Търново бъдещ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов освобождава мястото на Людмил Гецов.
Цвета Караянчева от листата в Кърджали ще замести Вежди Рашидов, депутат вместо Мирослав Найденов ще стане Янко Здравков от Враца. И в листите в София ще има рокади. Избраната мажоритарно в 24-ти избирателен район Йорданка Фандъкова ще бъде заместена в парламента от Стефани Михайлова. dir.bg
 


Сходни връзки

Новидепутати на мястото на министри | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди