изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:28 EEST
Фелипе Маса е в изкуствена кома    
Спорт Състоянието на бразилският пилот на "Ферари" Фелипе Маса е стабилно, след като снощи той претърпя животоспасяваща операция на счупена скула на лицето.

28-годишният Маса пострада в събота следобяд при инцидент по време на квалификациите за място за Голямата награда на Унгария във Формула 1, припомня БТА.
Бразилецът бе ударен в главата от откъснало се метално парче с маса от 700-800 грама от задното окачване на болида на неговия сънародник Рубенс Баричело от "Браун ГП". В резултат на удара пилотът на "Ферари" изгуби контрол над болида си и се заби в огражденията от гуми със скорост от около 190 км/ч.
Маса получи първа медицинска помощ още на пистата, а по-късно беше откаран във военната болница в Будапеща, където беше опериран. Интервенцията премина успешно, като състоянието на бразилеца е стабилно и няма усложнения в последните часове. Той остава в изкуствена кома в интензивното отделение на болницата.
ФИА вече започна разследване на инцидента. Бременната в петия месец съпруга на пилота Рафаела е видяла инцидента по телевизията в жилището им в Сао Пауло. Тя се очаква да пристигне в Будапеща по-късно днес. Фелипе и Рафаела за женени от ноември 2007 година и очакват първия си син през ноември. dir.bg
 


Сходни връзки

Фелипе Маса е в изкуствена кома | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди