изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:57 EEST
Симеон Дянков: Двама ще са зам.-министрите във финансовото министерство и те ще са абсолютно нови лица    
ПолитикаСофия. Двама ще са зам.-министрите във финансовото министерство и те ще са абсолютно нови лица. Това заяви номинираният за финансов министър Симеон Дянков в предаването „На четири очи” по Нова телевизия.

„Двама ще са зам.-министрите и те ще са абсолютно нови лица. Горанов ще е единият, имам идея и за втория, но все още не искам да го обявя. Митниците и приходите аз ще поема”, поясни бъдещият министър.
„Твърдо съм с намерението да имаме най-добрата антикризисна програма в Европа и света”, заяви още Дянков. „В изготвянето на антикризисната програма ще ми помагат колегите от Световната банка. Аз се познавам с изтъкнати икономисти от екипа на Обама, целият екип на МВФ са ми познати, както и на ЕБР. Общо взето ако има финансисти, които работят в изготвянето на антикризисни програми, всичките ги познавам. И това определено ще ми помогне много”, посочи Дянков.
Експертиза и вземане на бързи и правилни решения – това ще е критерият за определяне на екипа, с който ще работи министърът във финансовото министерство. „Психологията и знанията на финансовите експерти по света е моята специалност. Ще открия екипа си по анализите, които са правили по финансови теми, писали са във вестниците. Георги Ангелов ми е пръв приятел, намерих го на страниците на капитал, Калин Христов също. Връзките и знанията във финансовата и икономическа област са критерии за подбор на екипа, с който ще работя. Не съм объркан и съм горд, че съм тук. От утре тръгваме с по-голямата работа. Доверявам се лесно и след много години в САЩ имам девиза да се доверявам на хората, докато не ме излъжат. Имам групата от икономисти и експерти, с които съм работил през последните месеци, и имам основа, с която да сравнявам”, коментира бъдещият министър.
Той информира, че се е върнал от Вашингтон, където е бил, за да подаде оставката си от поста, който е заемал в Световната банка. „След 3 седмици и семейството ми ще дойде в България. От близо 20 години съм в чужбина - в Германия 2 години и 18 години в САЩ, първо като студент и 15 години в Световната банка. В Световната банка съм работил за близо 100 държави, така че имам представа, работил съм и за целия Балкански регион, знам какво е финансовото състояние”, поясни Дянков.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Симеон Дянков: Двама ще са зам.-министрите във финансовото министерство и те ще са абсолютно нови лица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди