изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:37 EEST
Парламентът ще гласува състава и структурата на новия кабинет    
ПарламентСофия. Парламентът ще гласува новия кабинет, предложен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредно заседание днес от 10.00 часа. Първо ще бъде гласуван кандидатът за премиер, а след това предложените от него структура и състав на Министерския съвет.

Кандидатът за министър-председател Бойко Борисов предлага в бъдещото правителство да има 16 министри и 15 министерства. В структурата на Министерския съвет, която кандидатът за премиер представи на президента Георги Първанов, има едно министерство по-малко в сравнение с кабинета „Станишев”. Новият кабинет ще положи клетва днес в присъствието на държавния глава и патриарх Максим. Агенция "Фокус"

В Министерски съвет ще се състои предаването на изпълнителната власт
27 юли 2009 | 07:05 | Агенция "Фокус"
София. Церемонията по приемственост в изпълнителната власт ще се състои в в Гранитната зала на Министерския съвет. Предвидено е церемонията да започне около 11.00 ч., след като Народното събрание утвърди членовете на новото правителство.
От Министерството на труда и социалната политика съобщиха, че Емилия Масларова ще предаде поста министър на труда и социалната политика на инж. Тотю Младенов на церемонията от 11.45 часа, във фоайето на МТСП, етаж 2.
От Министерството на правосъдието обявиха, че Миглена Тачева също ще предаде поста си в понеделник на Маргарита Попова. Двете ще разговарят на четири очи около 12.15 часа. След това ще открият новата сграда на ведомството на ул. „Аксаков” от 13.00 часа. В 14.00 часа двете ще разгледат новата сграда на Агенцията по вписванията. От 15.00 часа е предвидена среща с директорите на ръководителите на второстепенни разпоредители. В 16 часа министър Маргарита Попова ще награди проф. Александър Янков с огърлие, а в 16.15 часа Тачева и Попова ще направят обръщение.
От Министерството на финансите съобщиха, че новият министър на финансите Симеон Дянков ще бъде посрещнат във ведомството около 12.00 часа в понеделник, където ще му бъде предаден поста от Пламен Орешарски.
След 11.30 ч., в зала „Тържествена” в Министерството на отбраната ще се състои официалната церемония по предаване и приемане на поста „министър на отбраната”. Николай Цонев ще предаде поста на Николай Младенов.
В МОСВ Джевдет Чакъров ще предаде поста на новия министър на околната среда и водите Нона Караджова.
След церемонията в МС, досегашният заместник министър-председател и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне в сградата на МВнР с новоназначения министър на външните работи Румяна Желева във връзка с предаването на поста.
Около 12.00 часа в Министерството на здравеопазването д-р Евгений Желев ще предаде поста на д-р Божидар Нанев.
Новият министър на културата Вежди Рашидов ще бъде посрещнат в Министерството на културата в 12.00 часа. Церемонията по предаването на поста от Стефан Данаилов на Вежди Рашидов ще се състои в зала „Колегиум” на 6-ия етаж в Министерството на културата.
Около 11.50 ч. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще предаде поста на новия министър Росен Плевнелиев.
Новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще бъде посрещнат в Министерството на транспорта около 12.00 часа. Александър Цветков и Петър Мутафчиев ще направят кратки изявления.

 


Сходни връзки

Парламентът ще гласува състава и структурата на новия кабинет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди