изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:38 EEST
Ирена Кръстева се отказа от сделката за НАП    
Новини
Компанията "Обединени български вестници", представлявана от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, се е отказала да участва в спорната сделка за имотите на НАП.


Според решение на правителството от 9 април т.г., Кръстева трябваше да получи четири имота на НАП в центъра на София (недовършената сграда на бул. "Цариградско шосе" и офисите на агенцията на ул. "6 септември" 10, бул. "Дондуков" 52 и ул. "Аксаков" 21), а в замяна - да построи нова сграда на приходната агенция. За целта трябваше да се създаде акционерно дружество с под 50% държавно участие с с „Издателско-полиграфичен комплекс Родина АД”, София, собственост на Ирена Кръстева.
Информацията за отказа е била потвърдена пред в. "Капитал" от бившия министър на финансите Пламен Орешарски, предаде insurance.bg. По думите му това е станало в хода на преговорите за създаване на смесеното дружество. Аргументите за отказа са били, че сделката е неизгодна.
По неофициална информация от Министерския съвет финализирането на сделката е било до последно в дневния ред на кабинета. Единствено намесата на някои министри е спряло осъществяването й.
"Вие луди ли сте? Направо ще ни разкъсат, ако го направите в последните дни на правителството" - заявили те по време на обсъждането на сделката.
През последните месеци правителството беше многократно критикувано заради заради одобрената замяна на имотите на НАП. Решението на кабинета предизвика дори недоволството сред представители на коалиционния партньор НДСВ. Бившият депутат от царската партия Минчо Спасов и общинският съветник Владимир Каролев внесоха жалба във Върховния административен съд относно решението на Министерския съвет.
Вчера пред "Нова телевизия" новият финансов министър и вицепремиер Симеон Дянков също заяви, че ще разгледа документите по сделката, при която "сгради в центъра на София се дават срещу сгради не в центъра на София на някакви такива странни цени". dir.bg

Доган или БСП? Кой купи в-к "Уикенд?

Ирена Кръстева купи и Би Би Ти

Роднини делят министерски кресла

НДСВ даде на съд сделката с Ирена Кръстева за НАП

 
 
 
 
 


Сходни връзки

Ирена Кръстева се отказа от сделката за НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди