изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:32 EEST
ГРЪЦКИ ЧЕНГЕТА СМЕЛИ ОТ БОЙ ДОБРИЧЛИЯ, ПОСЛЕ МУ СЕ ИЗВИНИЛИ    
Ред и сигурностТрима българи са били задържани неправомерно и жестоко пребити в полицейски участък в района на град Лариса в Гърция, съобщи БНТ.

Единият от тях е от Добрич - Стефан Иванов на 53 години. Според него, Симеон Славчев /25/ и Милен Георгиев /27/ от Монтана, гръцките служители на реда, които са ги арестували по погрешка, са издевателствали над тях в продължение на 10 часа. На задържаните българи не са били обяснени причините за задържането им и не им е бил предоставен адвокат.
Тримата българи пристигнали на 15 и 16 юли в съседна Гърция. Целта на посещението им била екскурзия и намиране на сезонна работа. На 23 юли около обяд те пътували с два автомобила, когато в района Лариса били настигнати и спрени от моторизирани полицаи. След малко пристигнали още две или три патрулни коли. Българите били изведени от автомобилите и закопчани с белезници. След това са отведени в полицейски участък и са пребити жестоко.
Пред БНТ добричлията сподели: "Аз съм тренирал карате и съм ял бой обаче такъв бой никога през живота си. Значи човек да го биеш вързан с ръцете отзад, да го държиш, виж какво става тука, виждаш ли? Снемаш ли приятелю, така и да те ритат тука, тука, кой, където може, с ръце така, гледай какво става тука, всичко ме боли, натрошиха ме, натрошиха ме". Според Стефан Иванов,  гръцките полицаи не са им предоставили адвокат. Пред репортер на телевизията той сподели още: "Туй да не е Европа. Викат, значи, ша ви таковат. На мен ми снемат гащите, аз рева, значи на 53 години съм мъж, да ме бият до такава степен да рева, като магаре от бой, то просто не може да се търпи, бе хора!"
Гръцките полицаи са задавали на българите противоречиви въпроси - дали те са охранявали черно ауди, с което е извършен обир и убийство. Разпитът продължил повече от десет часа, твърдят българите, след което вечерта около 23 часа същият ден те са освободени. Единственото, което полицейски служител на развален сръбски език им казал било:" Съжалявам, че е станала грешка." После извикали преводачка и накарали българските граждани да напишат показания, в които описали каква е целта им на посещението им в Гърция. НДТ
 


Сходни връзки

ГРЪЦКИ ЧЕНГЕТА СМЕЛИ ОТ БОЙ ДОБРИЧЛИЯ, ПОСЛЕ МУ СЕ ИЗВИНИЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди