изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:28 EEST
Служители на Генералното консулство на Инстанбул на Р България злоупотребяват със служебното си положение и отказват съдействие    
ПолитикаДнес териториалният координатор на партия "Другата България" се обърна към ръководството на политическата сила с молба за подкрепа, тъй като представителите на българското генерално консулство в Истанбул злоупотребяват със служебното си положение и без основание отказват съдействие.

 

Българско семейство се е обърнало към консулството ни в Истанбул с молба за подновяване на лични карти и паспорти. От консулството са им отказали да ги приемат и без никакво обяснение са ги отпратили да дойдат след 3 месеца, когато може би ще приемат заявленията им и тогава ще преценят, дали да им наложат глоба за закъснението.

Член на семейството продължава да търси права си и настоява да разговаря с консула по този казус, но получава категоричен отказ. След дълъг разговор и настояване, представител на българското консулство в Истанбул записва час за семейството за след няколко дни. Когато членовете на семейството отиват да подадат заявления за документите си, служител изписва имената им и ги подчертава със зелен цвят като отличителен белег. Хората получават заплахи, че ще бъдат глобени със сумата от 2000 лева затова, че са били настоятелни и са търсели правата си и са отпратени, без да им се даде възможността да подадат заявленията.

Служител на консулството изтъква аргумента, че многократно са били обезпокоявани по телефона с обаждания от страна на гражданите и че това е достатъчен аргумент, за да бъдат конфискувани паспортите на всички членове на семейството. Неведнъж се е акцентирало и на факта, че независимо от смяната на правителството, сега е моментът, в който ще проличи кой е по-силен.

В същото време друг член на същото семейство е глобен, поради изтекъл срок на личната си карта и в резултат на това старата му е конфискувана. Когато човекът е поискал да подаде заявление за изкарване на нова, от консулството му заявявят, че те не могат да му издадат и че това може да стане единствено в България.
Партия "Другата България" апелира медиите, властите и представителите на гражданското общество за незабавни мерки в посока разрешаване и превенция на подобен род конфликти.

Председателят на партията на българските емигранти, г-н Божидар Томалевски коментира случая: "За мен това унизително отношение към наши съграждани е недопустимо. От една страна служителите на консулството ни в Истанбул възпрепятстват българските граждани, а от друга - те поставят под съмнение авторитета на българската държава и на посолството ни. Смятам, че в демократична държава като България, не е редно да се подминават подобни инциденти, още повече когато хората стават жертви на политически реваншизъм. Този случай е още едно доказателство за необходимостта от партия "Другата България" като коректив на тези институции и същевременно да подпомага българските граждани извън границите на страната ни. "
 
Припомняме, че партия "Другата България" бе създадена на 22 март 2009 г. с идеята да обедини всички българи, живеещи както в страната, така и в чужбина. Партията залага на съвместните усилия на всички живеещи на територията на Република България, както и на българските емигранти, почерпили опит от развитите демократични държави. Броят на сипатизантите й вече достига 23 000 души.

ПРЕСЦЕНТЪР

Телефон:    986 11 19
Дежурен телефон:  0887 236 504
Ел. поща:    press@drugatabulgaria.bg

Адрес:    ул. "Граф Игнатиев" 26, ет.1,
София 1000

 


Сходни връзки

Служители на Генералното консулство на Инстанбул на Р България злоупотребяват със служебното си положение и отказват съдействие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди