изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:45 EEST
НОВА СИСТЕМА ЗА ПРОПУСКАТЕЛЕН КОНТРОЛ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА    
Ред и сигурност Нова система за пропускателен контрол беше монтирана на входа на  Съдебната палата в Добрич.

Там бе поставен и скенер за багаж с детектор за метални предмети, научи НДТ от председателя на Окръжния съд Енчо Енчев. Системата се нарича металдетекторна рамка и ще следи за оръжия или други опасни предмети у посетителите. Подобни има по летищата. Новият контрол е осигурен от Министерство на правосъдието, а монтирането на рамката се осъществи по програма ФАР.

Припомняме ме Ви, че от началото на тази година всички посетители на Съдебната палата в Добрич са проверявани с Рамков метал детектор за опасни метални предмети, който беше осигурен от Висшия съдебен съвет. Устройството на входа на сградата беше монтирано на 13 януари. С него проверката на големия поток от хора стана по-лесна и ефективна.

На заседание на Висшия съдебен съвет днес ще бъде разгледано предложението на административния ръководител на Окръжния съд в Добрич, старата система за пропускателен контрол да бъде безвъзмездно прехвърлена на Районния съд в Генерал Тошево.  

Рамката е по-съвременен вариант на досега предлаганите детектори. Тя е производство на C.E.I.A. – Италия. Светодиодната индикация дава   възможност да се определи по височината на човешкото тяло зоната, в която се намира металната вещ и да се елиминира по-лесно причината за задействане на сигнализацията. Рамката е силно чувствителна към опасни. Устройството съответства на международните стандарти за безопасност – безопасност за сърдечни стимулатори и  инсулинови помпи, бременни, информационни носители.  

С този Рамков метал детектор се избягваше физическият контакт при проверката на лицата, посещаващи Съдебната палата. Всеки посетител се подготвяше да влезе като предварително вадеше от джобовете си вещите, даващи индикация за съдържание на метал. Той ги оставяше на масата, поставената до Рамката и така служителите от Съдебната охрана се запознаваха визуално с предметите.

Нова система в Добрич разполага с подвижна лента, на която се поставя багажа и чрез скенер охраната се запознава какво има в чантите на посетителите. 

На днешното заседание на висшите магистрати комисията по бюджет и финанси ще изнесе доклад от директора на дирекция “Вътрешен одит” във връзка с доклад на Сметната палата за резултатите от извършен одит на финансовото управление на Окръжен съд - Добрич за 2008 година. НДТ

 

 


Сходни връзки

НОВА СИСТЕМА ЗА ПРОПУСКАТЕЛЕН КОНТРОЛ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди