изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-28 @ 05:12 EEST
ПРЕЗИДЕНТЪТ РЕЧЕ: ИЗБОРИТЕ В КРАПЕЦ ЩЕ БЪДАТ НА 24 ОКТОМВРИ    
Новини Президентът на България Георги Първанов издаде Указ за насрочване на частичен избор за кмет на Крапец, който беше публикуван в Държавен вестник.

Вотът ще бъде на 24 октомври 2009  година, съгласно Закона за местни избори и по-конкретно чл. 106, ал. 1 и чл. 108, ал. 1, частичните избори се провеждат по общия ред при спазване на разпоредбите на ЗМИ.

За повече информация в тази връзка потърсихме председателя на Общинската избирателна комисия Ана Жечева.

- Госпожо Жечева, какво трябва да знаят гражданите , които ще участват в частичния избор ?

- Общинската избирателна комисия-Шабла получи подробно разписани всички необходими процедури , събития и действия, които  произтичат от Закона за местните избори и за които текат срокове  за изпълнение. От името на комисията Ви благодаря за  това, че ни потърсихте и, че на страниците на вестника ще излезе  полезна и навременна информация .Според хронограмата на частичните избори, насрочени за 24.10.2009 година: Гражданин на държава- членка на ЕС, който отговаря на условията на закона и желае да бъде вписан в избирателния списък, представя писмена декларация в общинската администрация по адрес на пребиваване, но не по-късно от 13 септември 2009 година.

- Какви са сроковете за регистрация на политическите партии и коалиции за участие в изборите?

- ЦИКМИ ще регистрира политическите партии и коалиции от партии за участие в изборите, не по-късно от 18 септември 2009 година. Общинската избирателна комисия ще регистрира политическите партии и коалициите на партии, които ще участват в изборите в кметство Крапец, не по-късно от 23 септември 2009 година.

- Сега е времето на летните отпуски и до 24 октомври има 3 месеца, но все пак, къде гражданите  могат да получат информация за предстоящия частичен избор?

-  За информация на гражданите ОИК –Шабла  се помещава в сградата на общинска администрация, 3 етаж – заседателна зала и работи с работното време  на администрацията.

 


Сходни връзки

ПРЕЗИДЕНТЪТ РЕЧЕ: ИЗБОРИТЕ В КРАПЕЦ ЩЕ БЪДАТ НА 24 ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди