изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:48 EEST
Елеонора Манчева става посланик на италианското вино    
Мис & Мистър Мисис Вселена 2007 Елеонора Манчева е избрана да бъде посланик на италианските вина, произвеждани във Fontanafredda, които оглавяват листата на стоте най-добри вина в света. Това съобщи мениджърката на Елеонора, след като двете се завърнаха от няколкодневно посещение в имението Фонтанафреда, в областта Пиемонте.

Двете бяха специални гости в замъка, който италианският крал Виктор Емануел ІІ подарил на любовницата си Rosa Vercellana, която родила единственият му наследник – синът му Емануеле. Именно той станал родоначалник на винарската традиция във фамилията през 1878 година.
  Замакът днес е запазен във вида от времето на крал Виктор Емануел ІІ, а за специалните гости се отварят спалните на краля и неговата любима. Така Елеонора Манчева и нейната мениджърка имаха честта да спят в леглото на италианския крал и на контеса Роса Марафиори.
  Мисис Вселена 2007 беше посрещната лично от директора на компанията за всички външни пазари Енцо Агреста, който я посвети в тайните на старите изби на Фонтанафреда, които са разположени спираловидно под земята на три нива. Елеонора дегустира и най-добрите бели и червени вина, сред които любимите на ценителите по света „Бароу”.
  Елеонора, която е известна като пълен въздържател, оцени най-високо ествено шампанизираното бяло вино Asti. „За първи път в живота си се интересувах какво вино ще пием на следващата вечер, след като вкусих виното на Фонтанафреда”, призна Елеонора. И разказа още, че въпреки, че е обиколила много екзотични и луксозни дестинации, италианското имението и замък, са я впечатлили неимоверно много. Не само с приказната обстановка, с черните и бели лебеди, плуващи в езорото на замъка, със седемстепенното изискано гурме меню и непознати преживявания в дегустационната на винарната, но най-вече с това как хората там пазят традициите си и успяват да развият успешен бизнес без да променят духа и стила на предците си.
  В България Елеонора Манчева ще бъде първият посланик на италианските вина от Фонтанафреда, които в Евпора и по света се продават главно в специализирана луксозна верига магазини, предлагащи изключително традиционни италиански продукти.
  
  И още малко история
  
  Fontanafredda е една от най-дългогодишните винопроизводители в областта Piemontе. в северозападната част на Италия, призната за регион, в който се отглеждане изключително висококачествено грозде. Въпреки, че играе голяма роля в пазенето на италианските енологични традиции, днес Fontanafredda е един от най-динамичните и перспективни производители на висококачествени вина в Италия.
  Имението Fontanafredda е подарък от Victor Emmanuel II, първият крал на Италия, на неговата морганитична съпруга, Rosa Vercellana, и техния син Emanuele Guerrieri, който е основател на винения бизнес през 1878 година. От 1931 компанията е притежание на Monte dei Paschi di Siena Bank - най-старата банка в света, създадена през 1472.
  Днес имението Fontanafredda се разпростира през селата Serralunga d'Alba, Barolo and Diano d'Alba, като покрива около 100 хектара земя, от които 70 хектара са засадени с един сорт лозя (Nebbiolo за вино Barolo, Barbera, Dolcetto, Moscato). Лозовите масивите са разположени амфитеатрално около стар шлем, в който се намират сградите, боядисани в охра и малка църква. Тук е построена Villa "Bela Rosin" – скрита зад вековните дървета и „лебедовото езеро”, в което се вливат водите от близкия извор, откъдето и имението е получило името: "fontana fredda" (студен фонтан).
  Старите изби за стареене на благородни червени вина, които са впечатляващи и изглеждат като картина, свидетелстват за важността на традицията. Докато новите изби показват как значителна инвестиция в технологията извлича възможно най-доброто качество за вината и шампанските, произведени от компанията и запазвайки техния типичен характер. Класическите вина на Fontanafredda се разпознават освен по търговската марка и логото, и по традиционния сребърен етикет, които е станал символ на компанията през годините.
  Почти 30% от продукцията на Fontanafredda се изнася и дистрибутира в държави с висока консумация на вино (повече от 45 страни в Европа, Америка и Азия) чрез търговски дружества специализирани в висококачествени вина.
  Barolo е един от най-скъпоценните камъни на италианската оенология и има голям принос в разпространението на марката Fontanafredda из целия свят. В портфолиото също са включени червените вина Barbaresco, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Grignolino, Langhe Nebbiolo както и белите Gavi, Arneis, Chardonnay. Така колекцията характеризира пълния потенциал на Piemonte.

erogance.eu

Елеонора Манчева - по-желана от Виктория Бекъм

БЪЛГАРСКО МОМИЧЕ Е НАЙ-КРАСИВОТО НА СВЕТА

Пилето: Взривът е на лична основа

Мисис България стана почетен гражданин във Франция

Гмеж от девици на Мисис България

Кои са най-актуалните футболни съпруги в България

Манчев се връща в ЦСКА заради жена си

Мисис България Аля Милушева се завърна от Mrs. World 2008

Дизайнерката Аля Милушева е Мисис България 2007

Мисис България Елеонора Манчева снима филм с Ван Дам

Съпруга на футболист е новата Мисис България 2006

Майка на три деца стана Мисис България 2005

Зеленоока софиянка стана новата Мис България

Гмеж от девици на Мисис България

Катя Дунева спира с голите снимки

Катя Дунева провокира в Max

Маги Желязкова позира в оскъдно облекло за мъжко списание

 

 


Сходни връзки

Елеонора Манчева става посланик на италианското вино | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди