изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:55 EEST
ЗАЛОВИХА РУМЪНЦИ С 245 КГ. КАЛКАН    
Лов и риболовДвама румънци от Мангалия на възраст около 40 години се опитаха нелегално да изнесат от страната 245 кг калкан, научи НДТ от началника на териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Атанас Чолаков.

Около 1 часа в четвъртък срещу петък те се опитали да преминат с микробус ГКПП - Дуранкулак, но граничните полицаи надушили контрабандата. Бракониерите били задържани за близо 6 часа, след което били пуснати да се приберат у дома. Съставен е акт за 5000 лева. Отделно ще трябва да броят и по 20 лева на килограм за уловеното количество. В показанията си румънците са заявили, че деликатесът е уловен в Румъния и са дошли да го изтъргуват в страната ни. В момента у нас  има забрана за улов на калкан, тъй като сме изчерпали квотата от 50 тона.

Според Атанас Чолаков, калканът е уловен в България, с мрежи. Румънците са влезли на десетина мили навътре в морето, количеството е от дълбочина 40-50 километра. Износът е бил предназначен за пазара в Румъния, където килограмът е с 5 лева по-скъп.          

Иззетото количество е конфискувано и предоставено за нуждите на социалния патронаж в Шабла, добави Чолаков.

 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА РУМЪНЦИ С 245 КГ. КАЛКАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди