изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:48 EEST
Опасност от рак при ваксините срещу свинския грип    
НовиниСтрахът от свинския грип става все по голям и хората от цял свят се надяват на изобретяване на лекарство срещу него. Експерти от Германия обаче алармират, че произведените ваксини срещу опасния вирус крият в себе си големи рискове.

Депутатът на Социално-демократическата партия в Бундестага Волфганг Водарг предупреждава за невидима опасност при ваксинирането срещу опасния вирус H1N1. Д-р Волфганг Водарг е специалист по вътрешни болести и белодробна медицина и хигиена. Епидемологът се съмнява относно произведената от фирма "Новатрис" ваксина срещу свинския грип, тествана вече в Германия.

http://therealbarackobama.files.wordpress.com/2009/04/1-h1n1.jpg"Ваксината се поставя с много нагорещена игла", казва Водарг. "Причината за това е, че благоприятната среда за ваксиниращото вещество са раковите клетки, които са с животински произход. Не се знае дали не съществува риск от алергии и още по-важното е, че някои смятат, че при малки замърсявания от тези високо потентни ракови клетки се крие голям риск от рак при имунизираните", допълва специалистът.

Досега бе известно, че ваксината срещу свинския грип може да доведе до силни странични въздействия, отколкото например една противогрипна ваксина. Върху това акцентира и президента на института Паул Ерлих, Йоханес Льовер.

http://kagedbird.files.wordpress.com/2009/06/global_h5n1resistance_200807011.jpgАктуалният страх на хората от пандемия според Водарг е една инсценировка. "Това е голям бизнес за фармацефтичната индустрия", обяснява лекарят пред "Neuen Presse“. Свинският грип не се отличава особено от една обикновенна грипна вълна. "Напротив, ако погледнем само бройката на заболелите, се вижда, че е смешно сравнението с други грипни вълни", казва още Водарг.

Засега от производителя на ваксината срещу свинския грип "Новатрис" не знаят колко точно ваксини трябва да бъдат произведени за есента, но едно е сигурно, че правителството на Германия гарантира продаваемостта на продуктите на фармацефтичната фирма. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Опасност от рак при ваксините срещу свинския грип | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди