изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:45 EEST
Шведите помагат най-много на жените си    
НовиниСпоред проучване, направено от учени на Оскфордския университет, шведските мъже са най-добри в света по показателя степен на помощ, която оказват на съпругите си, предаде ИТАР-ТАСС.

Сред основните критерии на изследването са съвместното възпитание на децата, грижата за дома и даже желанието, с което мъжът участва в приготвянето на храната, миенето на съдовете и прането.

В класацията на Оксфордския университет влизат 12 страни, като безспорни лидери са мъжете на Швеция, следвани от съседите си от Норвегия и британците. На последните 3 позиции в това изследване са мъжките съсловия в Австрия, Германия и Австралия.

Ръководителят на изследването професор Алмудена Севиля-Санч твърди, че в челната тройка са намерили място страни, в които съществуват т.нар. егалитарни общества - където равенството между мъжете и жените е достигнало такава степен, че домашната работа не се разглежда като изключително задължение само на нежния пол. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Шведите помагат най-много на жените си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди