изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:56 EEST
Мамалига приготвят за гостите си от Румъния    
Новини„Мамалига е традиционно румънско ястие, придобило голяма популярност, по време на румънската окупация на Добруджа.


В нашия хотел редовно приготвяме този специалитет, особено през последните години, когато броят на румънските туристи тук в Кранево нарасна десетки пъти.” Това заяви пред репортер на радио „Фокус” – Варна готвачът на един от най-големите хотели в курортното селище Кранево, недалече от Балчик. По неговите думи мамалигата се приготвя се от царевично брашно. Българският еквивалент на това ястие е качамакът. Има няколко вариант на поднасяне на вече сварената мамалига. Според един се поднася се със заливка от червен пипер, олио и сирене. Може да се консумира и потопена в прясно мляко. Някои предпочитат мамалигата със сладко или конфитюр. Българските туристи също си поръчват често емблематичното за Румъния ястие. Запознати твърдят, че най-добрата мамалига става не от често царевично брашно, а от едро счукана царевица.
Агенция Фокус

 


Сходни връзки

Мамалига приготвят за гостите си от Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди