изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:43 EEST
Радиоефирът по Северното Черноморие е превзет от турски радиостанции    
НовиниПредимно радиостанции на турски език могат да се чуят по Северното българско черноморие, установи репортер на радио „Фокус” – Варна.


Българските радиа или са напълно неуловими, или качеството с което те предават е изключително лошо. Турските радиостанции, които могат да се сушат са над 20 на брой. Най-лесно те се намират на автоматично търсене по панорамния път от Дуранкулак до Варна. Качеството на звука е изключително висок. Прави впечатление, че българските радиостанции са отстъпили местата си и на румънските радиа, които преобладават на север от Балчик. Броят им е около 5, а намирането има на автоматично търсене е много лесно. В районите на курортите „Златни пясъци” и „Албена” е невъзможно слушането на български радиа. Целият радио ефир е превзет от чуждоезикови звуци. При усилено ръчно търсене, българските радиостанции, които могат да се намерят не са повече от две на брой. В районите на общините Шабла и Каварна българският радиоефир отсъства напълно. И докато румънски радиа се слушат с перфектно качество на десетки километри навътре в българска територия, то само на стотина метра навътре в Румъния, непосредствено след ГККП „Дуранкулак”, българските радиостанции стават неоткриваеми.
Петко ПЕТКОВ
Агенция Фокус

 


Сходни връзки

Радиоефирът по Северното Черноморие е превзет от турски радиостанции | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Радиоефирът по Северното Черноморие е превзет от турски радиостанции
Автор: Anonymous да 2009-08-07 @ 13:46 EEST
bravo.nai-nakraia da napi6ete ne6to sviastno.to4no taka e i koi kakvo 6te napravi po vaprosa,ne se znae.kolkoto po-skoro,tolkova po-dobre
Радиоефирът по Северното Черноморие е превзет от турски радиостанции
Автор: Anonymous да 2009-08-08 @ 12:33 EEST
Около град Балчик е същото и то от години е така......
Радиоефирът по Северното Черноморие е превзет от турски радиостанции
Автор: Anonymous да 2009-08-12 @ 00:02 EEST
да,така е.бях в албена където нито едно радио не може да се намери.забелязах,че посока дуранкулак има само турски радиостанции,а бг няма въобще.



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди