изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:44 EEST
Цветанов: Очаквам обвинение срещу бивш министър    
Ред и сигурност
Имаме политическа воля да се справим с организираната престъпност и с корупцията по високите етажи на властта, вече има повдигнато обвинение срещу бившия директор на агенцията по горите, а до няколко дни, предполагам, че ще има повдигнато обвинение и срещу някой министър.


Това каза днес във Варна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА. Той допълни, че обществото очаква да има осъдени за злоупотреби по високите етажи на властта. По думите му текат проверки за такива случаи.
"В момента работим много активно по още един министър от предишното правителство", съобщи Цветанов, но отказа да посочи имена с думите "да не изпреварваме събитията".
Бившият директор на Държавната агенция по горите Стефан Юруков беше обвинен вчера в длъжностни престъпления заради незаконна заменка на горски фонд край Созопол.
Вътрешният министър отбеляза още, че не е удовлетворен от подготвяната категоризация на областните дирекции на МВР в страната от предишния министър и тя е спряна.
"До месец смятам да направим тази категоризация по начин и форма, по които да отговаря на съответните дирекции. В момента в МВР работят около 53 000 служители и не е нужно да се повдига въпросът за съкращения", добави Цветанов. По думите му е по-добре да се оптимизира дейността на министерството.
"Изискал съм действия за борба с контрабандата и ДДС-измамите, за да запълним постъпленията в бюджета", каза още вицепремиерът.
Цветанов добави, че директорът на Областната дирекция на МВР във Варна - комисар Димитър Димитров, няма да бъде сменен. По думите му той се справя със задълженията си, за което говорят арестът и осъдителната присъда на Веселин Данов.
"Димитров е достоен офицер", заяви министърът на вътрешните работи. dir.bg
 


Сходни връзки

Цветанов: Очаквам обвинение срещу бивш министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди