изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:17 EEST
Оглеждат скалите, където загина Анастасия    
НовиниСпешна проверка за безопасността на скалистата площадка на хълма Бунарджика, от която при падане загина 16-годишната Анастасия Харпидис, ще правят днес сутринта екипи от район "Централен". Нелепата смърт на десетокласничката от Английската гимназия потресе Пловдив. Тийнейджърката била с приятели на тепето в четвъртък следобед.

Младите хора - две момчета и две момичета, седнали на площадката на върха, говорили си. Анастасия станала да говори по мобилния телефон, слязла малко по-надолу на площадката, защото разговорът бил личен. Изведнъж започнала да подскача, била много щастлива, но ненадейно се подхлъзнала и полетяла по скалите. Нейните приятели веднага повикали линейка, но лекарите констатирали смъртта й.
 Момичето починало от тежка черепно-мозъчна травма. Паднала от 15 метра височина, ударила си е главата по острите зъбери и починала. Поклонението пред Настя беше в събота.

Десетки момчета и момичета от Английската гимназия и училище "Алеко Константинов", където Настя учила до 7 клас, се събраха да й отдадат почит.
Тя беше кремирана.

"Настя бе душата на компанията. Много весела, жизнерадостна, умна. Готова да помогне, всеотдайна", говореха нейните съученици. Анастасия била отличничка в Английската гимназия, занимавала се с фитнес и плуване. Дори превеждала старогръцки митове. Семейството й живее във Войводиново. Имала приятел, който преди няколко месеца заминал да учи в Англия.

Баща й Панайотис е собственик на склад за търговия с обувки. Той е грък, но преди години се установил в България. "Често ходеше на тепето, знаеше всяко кътче.

Не мога да повярвам казва бащата. Бизнесменът дори смята да наеме частни детективи, които да установят причините за смъртта на момичето. От полицията са категорични, че става въпрос за нещастен случай. Близки на Настя говорят, че има и друга версия за смъртта. Някои смятат, че тя се била облегнала на парапет по стълбите към площадката на тепето, откъдето е паднала. Всички изключват Настя сама да е взела фаталното решение. "Не би го направила", казват приятелите й. 

Екипът за оглед на скалистата площадка отиват на мястото още тази сутрин. Сред тях ще бъдат кметицата на район "Централен" Райна Петрова и главният инженер на кметството, както и хората от отдела по "ТСУ". "В понеделник до обяд ще има решение по въпроса. Бедата е в това, че няма достатъчно пари. Веднага, като преценим какво може да се направи, ще изпратим справката в общината", каза кметицата Райна Петрова. Тийнейджъри също се готвят да ходят в общината с искане да се обезопасят скалистите площадки, които се намират над Търговската гимназия на тепето. Там се събират млади хора, защото мястото е живописно, с панорама към градът.

www.trud.bg

 


Сходни връзки

Оглеждат скалите, където загина Анастасия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди