изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:49 EEST
БАЛЧИКЛИЯ СТАНА ВИЦЕШАМПИОН НА БАЛКАНИТЕ    
Спорт Балчиклията Анастас Папазов, който е възпитаник на Андриян Андреев в клуб “Черно море 2005”, стана вицешампион в тласкането на гюлле на Балканиадата за юноши и девойки до 17 г. в Анкара (Тур).

До сребърното отличие той стигна с личен резултат 17,44 метра. Предишното му върхово постижение бе 16,89 м, постигнато на републиканския шампионат. В турската столица Папазов подобри личния си резултат и на диск, където стана пети. Новото му постижение е по-добро с 3,5 м от предишното.

Анастас се занимава с тези лекоатлетически дисциплини от близо 4 години. На него му предстои и участие на Балканиадата в по-горната възрастова група, която ще бъде в началото на следващия месец. Извън състезанието сили ще премери и неговият съотборник Здравко Петров. Целта на двамата е да покрият норматива за участие в световния шампионат в Канада.   

Общо седем медала спечелиха българските атлети на Балканиадата в Анкара. Единствената титла в турската столица спечели Георги Цонов, които триумфира в тройния скок с 15,72 м. Балканският шампион е син на легендарния български троен скачач и треньор в момента Стойко Цонов.

Сребърни медали спечелиха Мариета Куцарова на тласкане гюлле с 13,52 м, Даниел Добрев в скока на дължина със 7,32 м и Анастас Папазов.

С бронзови отличия си тръгнаха Карин Околие на 100 м с 12,20 сек, Галина Николова в скока на височина – 171 см и Митко Ценов на 2000 м с препятствия с 6:19,32 мин.

България участва на Балканиадата в Анкара с 28 атлети във всички 28 дисциплини.

“Това е поредната добра изява на младите български атлети, коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – Обнадеждаващо е че всички формации при юношите и девойките непрекъснато ни радват, като изключително впечатляващ в Анкара е резултата на Георги Цонов на троен скок. За неговата възраст постижението е сред най-добрите в света и негов личен рекорд”. НДТ

 


Сходни връзки

БАЛЧИКЛИЯ СТАНА ВИЦЕШАМПИОН НА БАЛКАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди